Σ. Φάμελλος: Οσοι ευθύνονται για τη χρεοκοπία της χώρας καλό θα ήταν να μη μας κουνούν το δάκτυλο

Με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις του Γιάννη Μανιάτη, βουλευτή ΔΗΣΥ και υπεύθυνου της ΚΟ ΔΗΣΥ για θέματα Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Υποδομών, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, αναφέρει:
«Ευχαριστώ πολύ τον κ. Μανιάτη για τις ευχές του, αλλά τις επόμενες δύο εβδομάδες θα βρίσκομαι στο Υπουργείο. Είναι πολλές οι εκκρεμότητες που άφησε και δεν υπάρχει χρόνος για διακοπές. Επειδή όμως ανέφερε πολλά στη σημερινή του δήλωση – είναι προφανές το άγχος του – θα του θυμίσω ενδεικτικά:
Τα Σχέδια Διαχείρισης Λεκανών Απορροής εγκρίθηκαν με έξι χρόνια καθυστέρηση, το 2015 αντί του 2009, και τώρα η χώρα τρέχει με Αναθεώρησή τους να προλάβει την αιρεσιμότητα που ΝΔ – ΠΑΣΟΚ δημιούργησαν.
Οι κανόνες Κοστολόγησης και Τιμολόγησης των Υπηρεσιών Ύδατος έπρεπε να θεσπιστούν το 2010, τους βρήκαμε σε εκκρεμότητα, αποτέλεσαν και αυτοί λόγο αιρεσιμότητας για τα έργα ύδρευσης και άρδευσης, αλλά το καλύψαμε.
Το Διεθνές Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έστειλε προειδοποιητικές επιστολές για την καθυστέρηση των Χαρτών Πλημμύρας και των Προγραμμάτων για τα Θαλάσσια Ύδατα. Δώσαμε λύση και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.
Ευτυχώς για το Εθνικό Μητρώο Γεωτρήσεων, απλοποιήσαμε το δυσκίνητο και δυσλειτουργικό σύστημα που εκείνος δημιούργησε κι εμείς παραλάβαμε.
Ο καθηγητής κύριος Ι. Γκανούλης, ως Ειδικός Γραμματέας Υδάτων, στις πολλαπλές πρόσφατες επισκέψεις του στη Θεσσαλία έχει καταστήσει σαφές τι σημαίνει βιώσιμη διαχείριση των υδατικών πόρων, συμπεριλαμβανομένου και του υδροηλεκτρικού φράγματος του έργου της Μεσοχώρας. Ας ψάξει καλύτερα την αποδελτίωση, πριν από το επόμενο ευφυολόγημά του.
Αφού, λοιπόν, ευχηθώ κι εγώ με τη σειρά μου καλές διακοπές και καλή ξεκούραση στον κ. Μανιάτη, θα ήθελα να θυμίσω ότι όσοι ευθύνονται για τη χρεοκοπία της χώρας και έλαμψαν διά της απουσίας τους στον τομέα του περιβάλλοντος, καλό θα ήταν να μην μας κουνούν, σήμερα, το δάκτυλο».