“Ο Μητσοτάκης κρύβεται για να μη μιλήσει για τα “ντιλς” που έκλεισε σε Υγεία και ΔΕΗ”

Έμφαση κυρίως στις προγραμματικές αναπτυξιακές θέσεις και προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με σκληρή κριτική κυρίως προς την ΝΔ, έδωσαν οι υποψήφιοι βουλευτές Β Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελος, Μπάμπης Τσαιρέλης και Ανδρέας Μουρατίδης, μιλώντας σε προεκλογική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ, στο μικρό ανοιχτό αμφιθέατρο μπροστά στο δημαρχιακό μέγαρο Πυλαίας.

«Ο Μητσοτάκης και οι συν αυτώ, δηλαδή τα ιδιωτικά συμφέροντα που εκπροσωπεί, έχουν βάλει στο μάτι τη δημόσια περιουσία της χώρας, αυτά που πέτυχε ο λαός με θυσίες και με την καθοδήγηση του ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία τετραετία» τόνισε ο Σωκράτης Φάμελος και κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκη ότι κρύβεται και δεν προσέρχεται σε ντιμπέιτ διότι θέλει να αποφύγει να αναφερθεί για τις συμφωνίες που έχει ήδη συνάψει με ιδιωτικά συμφέροντα, ιδίως για το χώρο της Υγείας και τα ενεργειακά.

«Πρόκειται για πολύ συγκεκριμένα ντίλς για τα διαγνωστικά κέντρα και τη ΔΕΗ. Θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν το ασφαλιστικό και την Υγεία», τόνισε ο Σ. Φάμελος και υποστήριξε πως «σ’ αυτή τη γραμμή συντονισμένος είναι και ο Γ. Στουρνάρας».  Επίσης έθιξε το θέμα της λειτουργία της Δημοκρατίας και τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τα λάθη και τις όποιες αστοχίες του, δεν έχασε ποτέ τη σύνδεση με τη κοινωνία και λειτούργησε πάντα υπέρ των συμφερόντων των πολλών.

ΝΔ χρωστάει σήμερα 280 εκατομμύρια

«Δεν πρέπει να τους χαρίσουμε ό,τι πετύχαμε γιατί ματώσαμε» τόνισε και επισήμανε πως ο ελληνικός λαός έδωσε την εντολή διακυβέρνησης στον ΣΥΡΙΖΑ για να αντιμετωπίσει την χρεοκοπία και να βγάλει τη χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια, αλλά και να δώσει ένα τέλος στη διαπλοκή και τη διαφθορά, προωθώντας ένα νέο και διαφορετικό αναπτυξιακό μοντέλο. Όπως είπε «δεν μπορούν να μιλούν για ανάπτυξη αυτοί που υπερχρέωσαν τη χώρα και αυτοί που χρωστούν εκατομμύρια» ενώ σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χρωστά, έχει μειώσει τα δάνεια του και «δεν έχει βάλει το χέρι του στο μέλι». «Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δίνουμε το 40% της βουλευτικής αποζημίωσης στο κόμμα για τα δάνεια και έτσι τα μειώσαμε. Ο Μητσοτάκης πήρε τη ΝΔ με χρέος 210 εκατομμύρια ευρώ και σήμερα χρωστά  280 εκατομμύρια. Μπορεί να μας πει που πήγαν τα λεφτά;» ρώτησε και έκλεισε λέγοντας πως ο ελληνικός λαός πρέπει να πάρει τη ζωή στα χέρια του και να μην επιτρέψει την επιστροφή της χώρας στο καθεστώς του 2014.

Από την πλευρά του ο Μπάμπης Τσαιρέλης, αναφέρθηκε στα αναπτυξιακά μέτρα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως στο τομέα της πραγματικής οικονομίας και απασχόλησης, μειώθηκε η ανεργία και αυξήθηκαν οι θέσεις εργασίας ενώ τα τελευταία μέτρα στήριξης, πρόσφεραν ανάσες σε 800.000 πολίτες. Τόνισε πως η τετραετία 2015 – 2019 εκτιμάτε ότι θα κλείσει με ένα απόθεμα 380.000 νέων θέσεων εργασίας ενώ το μέτρο των 120 δόσεων θα είναι σωτήριο για χιλιάδες πολίτες. Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη είπε πως την τελευταία διετία, βάσει στοιχείων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, οι νέες επιχειρήσεις που ανοίγουν, είναι περισσότερες από αυτές που κλείνουν.

Στα θέματα της Υγείας, αναφέρθηκε κυρίως ο Ανδρέας Μουρατίδης, τονίζοντας πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει αυξήσει κατακόρυφα τις δαπάνες για την υγεία και πως αυτή η θετική πορεία δεν πρέπει να ανακοπεί από τις ιδιωτικοποιήσεις που σχεδιάζει η ΝΔ.

Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απεύθυνε και ο υποψήφιος βουλευτής Β Θεσσαλονίκης, Δ. Μάρδας, όπως και ο επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης, «Δημιουργική Αλλαγή» στο δήμο Πυλαίας Χορτιάτη, Κώστας Καρπούζης, ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο συντονιστής της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Πυλαίας – Χορτιάτη Χρήστος Σκόνδρας.

Φ.Δ.