Σ. Καρασαρλίδου: Για ένα δήμο προπύργιο ενάντια στα μνημόνια

Η δημοτική κίνηση «Εργατική Αντεπίθεση Αμπελοκήπων Μενεμένης» θέλει να αναδείξει τα προβλήματα των λαϊκών και εργατικών οικογενειών και των εργαζομένων. Το ψηφοδέλτιο μας αποτελείται κυρίως από νέους εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν μια νέου τύπου εκμετάλλευση από εργοδότες και μνημονιακό καθεστώς. Όλο και συχνότερα αν και ο εργαζόμενος εργάζεται δεν μπορεί να επιβιώσει από τον μισθό του και συνεχώς καταπατούνται κάθε είδους δικαιώματα. Ενώ οι εργοδότες αποκτούν μια χωρίς περιορισμό εξουσία πάνω στον εργαζόμενο, που παίρνει μορφές ακόμα και ανοιχτής βίας με ξυλοδαρμούς, σεξουαλικές παρενοχλήσεις κ.ά..

Όλα τα χρόνια των μνημονίων η Εργατική Αντεπίθεση, με την Επιτροπή Δράσης Δυτικών Συνοικιών, πάλεψε στην πράξη το σύνθημα: Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, θέρμανση. Το θέτουμε σαν πρωταρχικό στόχο στον Δήμο μας, μαζί με την κάλυψη όλων των βασικών αναγκών σε τρόφιμα, φάρμακα κτλ. και την προστασία από κατασχέσεις- πλειστηριασμούς καταθέσεων και σπιτιών.

Μέλη του ψηφοδελτίου μας συνδικαλιστές, με την Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης, πάλεψαν με κινητοποιήσεις να αναδείξουν τα προβλήματα των νέων εργαζομένων στον επισιτισμό.

Η πολιτική της Εργατικής Αντεπίθεσης κινείται πάνω στους άξονες:

  • Αγώνας για την προστασία των εργατικών και λαϊκών οικογενειών
  • Αγώνας για το δίκιο των εργαζομένων.

Σε αυτή την κατεύθυνση παλεύουμε για έναν αγωνιστικό Δήμο ενάντια στα μνημόνια, στο χρέος, στην επιτροπεία Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ., στον ρατσισμό, εθνικισμό, πόλεμο.

Με τον Δήμο μπροστάρη και με κινητοποιήσεις να σταματήσουμε τους πλειστηριασμούς. Με Δημοτικό Συνεταιριστικό Παντοπωλείο να απαλύνουμε τη φτώχεια και τη μείωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων. Με Δημοτικά Κοινωφελή Έργα, χωρίς εργολάβους και χωρίς ιδιωτικοποίηση των Δημοτικών υπηρεσιών για να έχουμε φθηνά έργα, που θα καλύπτουν τις ανάγκες μας και θα δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας. Με την καταπολέμηση της ελαστικής εργασίας πρώτα απ’ όλα στους εργαζόμενους στον Δήμο, με την υπεράσπιση των εργαζομένων από τον Δήμο. Με προτεραιότητα την περιβαλλοντική αποκατάσταση του δυτικού παραλιακού μετώπου και του ρέματος του Δενδροποτάμου, με αγώνες των κατοίκων των Δυτικών Συνοικιών για το σταμάτημα της μόλυνσης της περιοχής. Με χώρους πράσινου. Με Δημόσια Δωρεάν Παιδεία και Υγεία.

Απέναντι στην πολιτική της Εργατικής Αντεπίθεσης οι μνημονιακές παρατάξεις ισχυρίζονται ότι τα μνημόνια δεν αφορούν τις δημοτικές εκλογές. Λένε ψέματα, γιατί όχι μόνο δεν πάλεψαν ενάντια στα μνημόνια, αλλά είναι οι ίδιες που σε επίπεδο Δήμου εφαρμόζουν μνημόνια (ελαστικές εργασιακές σχέσεις, ιδιωτικοποιήσεις, αποδοχή της μείωσης των κρατικών δαπανών κατά 50% στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, Λευκές Νύχτες κ.ά.).

Πάνω στο παραπάνω πρόγραμμα σας καλούμε να μας ψηφίσετε και μας στηρίξετε αγωνιστικά για έναν Δήμο στα χέρια των κατοίκων.

*Η Σοφία Καρασαρλίδου είναι υποψήφια δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, δασκάλα, πρόεδρος Ζ’ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσσαλονίκης, μέλος Επιτροπής Δράσης Δυτικών Συνοικιών.