Σ. Κοντονής: 3 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για τη βελτίωση των συνθηκών στις φυλακές

Αυξημένος κατά 3 εκατομμύρια ευρώ θα είναι φέτος ο προϋπολογισμός του υπουργείου Δικαιοσύνης, προανήγγειλε ο υπουργός, Σταύρος Κοντονής, και το ποσό αυτό θα διατεθεί για τη βελτίωση των συνθηκών στις φυλακές της χώρας, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Αναλυτικότερα, ο κ. Κοντονής, μιλώντας χθες στην έναρξη του διήμερου εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Διοίκηση Καταστημάτων Κράτησης», που διοργανώνεται από το Συμβούλιο της Ευρώπης σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης, ανέφερε ότι ο φετινός προϋπολογισμός του υπουργείου θα είναι αυξημένος κατά 3 εκατομμύρια ευρώ και το ποσό αυτό θα διατεθεί για τη βελτίωση των συνθηκών στις φυλακές.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, Παράλληλα, ο κ. Κοντονής δήλωσε ότι σήμερα «αποδεικνύεται έμπρακτα η αγωνία της κυβέρνησης να υπάρξει ουσιαστική βελτίωση στις συνθήκες κράτησης και στις δομές επανένταξης των κρατουμένων» και προσέθεσε:

«Οι συνθήκες δεν είναι οι πλέον ευνοϊκές, αλλά έχουμε καθήκον ως κυβέρνηση της αριστεράς, να κάνουμε πολλά ακόμη σε βασικούς τομείς του κοινωνικού κράτους, όπως είναι η σωφρονιστική πολιτική, που στα χρόνια των πολιτικών λιτότητας υποβαθμίστηκαν», επεσήμανε ο υπουργός. «Μας γεμίζει αυτοπεποίθηση το γεγονός ότι εξειδικευμένα στελέχη μάς παρέχουν την τεχνογνωσία ώστε να απαλλαγούμε από παθογένειες» συμπλήρωσε.

Από πλευράς του, ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Ευτύχης Φυτράκης, τόνισε ότι «το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θα παράσχει την απαιτούμενη τεχνογνωσία προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα κενά που υπάρχουν, και να επιτύχουμε μια ισορροπία ανάμεσα στην ασφάλεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα».