Σαφάρι ελέγχων στη Θεσσαλονίκη για αυτοκίνητα που κυκλοφορούν με βουλγαρικές πινακίδες

Εντατικούς ελέγχους σε αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες πραγματοποίησε το τελευταίο διάστημα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Το τελευταίο οκτάμηνο πραγματοποιήθηκαν συνολικά 5.102 έλεγχοι και διαπιστώθηκαν 477 παραβάσεις. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο στη Βόρεια Ελλάδα καθώς το τελευταίο τριήμερο δεσμεύθηκαν 6 αυτοκίνητα, σε σύνολο 17, που ελέγχθηκαν. Πρόκειται για οχήματα με πινακίδες Βουλγαρίας και άλλων χωρών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων τα έξι αυτοκίνητα που δεσμεύτηκαν εντοπίστηκαν μετά από ελέγχους, που πραγματοποιήθηκαν έξω από νυχτερινά κέντρα το βράδυ του Σαββάτου και από ιδιωτικό σχολείο, σήμερα το πρωί, στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για οχήματα με πινακίδες Βουλγαρίας και άλλων χωρών, οι ιδιοκτήτες των οποίων δεν είχαν μαζί τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά, που να αποδεικνύουν ότι μπορούν να κυκλοφορούν στη χώρα μας τα συγκεκριμένα Ι.Χ.

«Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν εντατικοποιήσει τους ελέγχους, ώστε να εντοπιστούν όσοι παρανόμως κυκλοφορούν στη χώρα μας με οχήματα, που φέρουν ξένες πινακίδες» προστίθεται στην ανακοίνωση.