Σχεδόν 400 τραυματίες από τα χθεσινά επεισόδια στον Λίβανο

Σχεδόν 400 άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες στον Λίβανο, στα επεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές και δυνάμεις της τάξης στη Βηρυτό, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των σωστικών συνεργείων.

Η χθεσινή ημέρα αποδείχθηκε η πιο βίαιη από τότε που ξέσπασε το κίνημα διαμαρτυρίας στη χώρα, πριν από περίπου τρεις μήνες.

Σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό και την πολιτική προστασία τουλάχιστον 377 άνθρωποι δέχθηκαν ιατρική φροντίδα επιτόπου ή διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία

Τα χθεσινά επεισόδια ξέσπασαν χθες πολύ κοντά στο κοινοβούλιο, όπου σήμερα διοργανώνονται νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Περίπου 30 άνθρωποι συνελήφθησαν, αλλά στη συνέχεια η εισαγγελία έδωσε εντολή να αφεθούν ελεύθεροι, μετέδωσε σήμερα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων ANI.

Στο μεταξύ η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και δείχνει αστυνομικούς να χτυπούν πολίτες την ώρα που τους οδηγούσαν στο αστυνομικό τμήμα.

Το κίνημα διαμαρτυρίας, το οποίο οδήγησε στην παραίτηση του πρωθυπουργού Σαάντ Χαρίρι στα τέλη Οκτωβρίου, κατακρίνει την πολιτική τάξη, την οποία κατηγορεί για διαφθορά και ανικανότητα.