Σε διάλογο κάλεσε τους αγρότες ο Β. Αποστόλου από τα εγκαίνια της Zootechnia

Σε συζήτηση κάλεσε για μια ακόμη φορά τους αγρότες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, εγκαινιάζοντας απόψε τη 10η Διεθνή Έκθεση για την Κτηνοτροφία και την Πτηνοτροφία Zootechnia.

Ο υπουργός κάλεσε τους αγρότες να προσέλθουν σε διάλογο είτε στην Eπιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου είτε στο υπουργείο, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Επιτέλους πρέπει να έρθουν να συναντηθούμε και να ακούσουμε την αιτιολόγησή τους πάνω στα αιτήματα που υπάρχουν”.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, στην έναρξη της ομιλίας του, ο υπουργός αναφέρθηκε στα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα στον αγροτικό τομέα αναφέροντας -μεταξύ άλλων- πως “ξεπεράσαμε ακόμη και μνημονιακές δεσμεύσεις τόσο στο φορολογικό όσο και στο ασφαλιστικό”, ενώ “η καθιέρωση του αοφορολογήτου και της εθνικής σύνταξης αποτελούν κορυφαίες κατακτήσεις για τον αγροτικό χώρο”.

Ο κ. Αποστόλου έκανε επίσης ιδιαίτερη μνεία στην ομαλή καταβολή κοινοτικών ενισχύσεων, την πληρωμή των καθυστερούμενων και σημείωσε πως το 2016 καταβλήθηκαν 3,7 δισ., ενώ με την έκτακτη ενίσχυση από το πλεόνασμα το ποσό ξεπέρασε τα 4 δισ.

Σε ό,τι αφορά την ίδια τη Zootechnia, ο κ. Αποστόλου συνεχάρη τη διοίκηση της ΔΕΘ για την οργάνωση και τους εκθέτες για τη συμμετοχή τους. “Για μια ακόμη φορά έχουμε ρεκόρ και αυτό είναι το κρατούμενο από τα σημερινά εγκαίνια”, τόνισε.