Σε δύο ξεχωριστές συναντήσεις κρίνεται το μέλλον των κινητοποιήσεων των αγροτών

Για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους αποφασίζουν οι αγρότες της Θεσσαλίας αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, που θα συμμετέχουν στην πανελλαδική συνάντηση στις 12 το μεσημέρι στη Νίκαια. Στη σημερινή σύσκεψη, ύστερα από κάλεσμα για πανελλαδικό συντονισμό της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναμένεται να συμμετέχουν αγρότες που εκπροσωπούν μπλόκα από όλη σχεδόν την Ελλάδα, δηλαδή από Κρήτη, Μακεδονία, Έβρο, Θεσσαλία, Ήπειρο, Πελοπόννησο κτλ.

Αξίζει να σημειωθεί πως στόχος των αγροτών είναι να υπάρξει κοινός συντονισμός, όλων των μπλόκων, ενώ αναμένεται να βρεθούν τρόποι για την κλιμάκωση της πανελλαδικής αγροτικής κινητοποίησης, ενίσχυση των υπαρχόντων μπλόκων, αλλά και να πραγματοποιηθούν νέες μορφές κινητοποιήσεων έξω από εφορίες, υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ, του ΟΓΑ κτλ.

Απ’ την πλευρά της, η συντονιστική επιτροπή αγροτοκτηνοτρόφων Κεντρικής Μακεδονίας ζητά απ’ την κυβέρνηση συνάντηση για τη “διεξαγωγή επικοδομητικού διαλόγου” σχετικά με το κόστος παραγωγηής, το ασφαλιστικό και το φορολογικό.  Όσοι συντάσσονται με την συντονιστική επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας, αναμένεται να το ανακοινώσουν σήμερα επίσημα, σε συνάντηση που ορίστηκε για τη 1 το μεσημέρι στο Λευκώνα Σερρών. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, με τη συντονιστική επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας συμπλέουν, μεταξύ άλλων, αγροτοκτηνοτρόφοι από Λάρισα, Καρδίτσα, Φθοιώτιδα, Μαγνησία, Βοιωτία και ορισμένες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας.