Σε εξέλιξη ο 14ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος», στο… πόδι η Θεσσαλονίκη…

Στο… πόδι για τη μεγάλη γιορτή της Μακεδονίας, τον 14ο διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος», βρίσκεται από νωρίς σήμερα η Θεσσαλονίκη.

Οι διαδικασίες για τον αγώνα άρχισαν από τα ξημερώματα της Κυριακής (14/4) με τις απαιτούμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη, προκειμένου να κυλήσουν όλα ομαλά,  για τη διεξαγωγή της βασικής διαδρομής, που έχει αφετηρία την Παλαιά Πέλλα και τερματισμό τον Λευκό Πύργο και συγκεκριμένα από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε στις 8 το πρωί και η διαδρομή του συγκεκριμένου Μαραθωνίου θεωρείται χαμηλού βαθμού δυσκολίας καθώς με μικρές υψομετρικές διακυμάνσεις. Στην φετινή διαδρομή λαμβάνουν μέρος περισσότεροι από 20.000 δρομείς, γεγονός που επιβεβαιώνει την μεγάλη αποδοχή και εμβέλεια αυτού του μεγάλου αθλητικού γεγονότος στη Βόρεια Ελλάδα. Δρομείς από κάθε ήπειρο, ακόμα και από μακρινά μέρη όπως η Ζιμπάμπουε, η Κινεζική Ταϊπέι, οι Μπαχάμες και το Ουζμπεκιστάν, τρέχουν στον 14ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος».

Στο μεταξύ έχουν, ολοκληρωθεί δύο παράλληλες δράσεις του Μαραθωνίου, ο Δρόμος Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 10 χιλιομέτρων και ο Δρόμος 1000 μέτρων Μαθητών Δημοτικών Σχολείων. Η εκκίνηση του Δρόμου των Μαθητών Δημοτικού έγινε το πρωί από την παραλία της πλατείας Αριστοτέλους και ο τερματισμός στην παραλιακή οδό, λίγο πιο πέρα από τον Λευκό Πύργο. Επίσης ο Δρόμος Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 10 χιλιομέτρων, ξεκίνησε από το δημοτικό στάδιο Αμπελοκήπων Μενεμένης με τερματισμός το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου.