Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η πόλη Σάρλοτ στις ΗΠΑ

Για δεύτερη νύχτα συνεχίστηκαν οι διαμαρτυρίες και τα επεισόδια στην πόλη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας των ΗΠΑ, τα οποία μάλιστα κλιμακώθηκαν, καθώς τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 43χρονου μαύρου Κιθ Λαμόντ Σκοτ, προχθές, ακολούθησε ο τραυματισμός από σφαίρα ενός ακόμη άνδρα, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ο κυβερνήτης της πολιτείας κήρυξε τη Σάρλοτ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι διαδηλώσεις σημαδεύτηκαν από βίαια επεισόδια ανάμεσα στην αστυνομία και το εξοργισμένο από τον θάνατο του Σκοτ από πυρά αστυνομικού πλήθος. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Σκοτ τραυματίσθηκε θανάσιμα από σφαίρα όταν αρνήθηκε να αφήσει το περίστροφό του. Άτομα του περιβάλλοντός του δηλώνουν, αντίθετα, κρατούσε μόνο ένα βιβλίο.

Ο θάνατος του Κιθ Λαμόντ Σκοτ, ο τελευταίος μίας σειράς ανάλογων περιστατικών στις ΗΠΑ, προκάλεσε μία πρώτη διαμαρτυρία των κατοίκων από το βράδυ της Τρίτης. Όμως, την αρχικά ειρηνική διαμαρτυρία ακολούθησαν βίαια επεισόδια, κατά τα οποία 16 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας τραυματίσθηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία, καθώς και άγνωστος αριθμός διαδηλωτών.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ένας άνδρας τραυματίσθηκε από σφαίρα και ότι βρίσκεται «υπό μηχανική υποστήριξη της αναπνοής σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά δεν έχει πεθάνει». Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP), ο οποίος βρισκόταν στον τόπο της διαδήλωσης, δήλωσε ότι είδε έναν άνδρα να πέφτει, προφανώς τραυματισμένος από σφαίρα, και να αιμορραγεί ακατάσχετα.