Σε πανστρατιά ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της ομιλίας Τσίπρα, την Πέμπτη στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Σε απόλυτη εγρήγορση και ετοιμότητα για την καλύτερη προετοιμασία της κεντρικής προεκλογικής εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑΠροοδευτική Συμμαχία, στη Θεσσαλονίκη, βρίσκονται οι δυνάμεις του κυβερνώντος κόμματος. Η ανοιχτή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο, Πέμπτη 4 Ιουλίου, μετά τις 8.30 μ.μ. στην Α΄ προβλήτα στο λιμάνι της πόλης, με ομιλητή τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «δεν υπάρχει ούτε μία ώρα για χάσιμο, κάθε σταυρός είναι πολύτιμος».

Ήδη στην Θεσσαλονίκη έχει διακινηθεί και τοποθετηθεί σχετικό ενημερωτικό υλικό, όπως αφισέτες και πανό, ενώ υπάρχει συντονισμός όλων των οργανώσεων του κόμματος, σε επίπεδο Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να πραγματοποιηθεί μία μαζική και ζωντανή προεκλογική συγκέντρωση. «Στις ευρωεκλογές πήγαμε με πιο χαλαρές διαθέσεις. Η συγκέντρωση ήταν καλή και μαζική αλλά θα μπορούσε να ήταν καλύτερη. Τώρα είναι άλλο το πλαίσιο, είναι άλλο οι εθνικές εκλογές, θέλουμε να έρθει κόσμος από τους γύρω κοντινούς νομούς. Οι αποστάσεις δεν είναι μεγάλες ούτε ο καιρός απαγορευτικός. Οπότε επιδιώκουμε να συντονίσουμε καλύτερα τις δυνάμεις μας» τονίζει στέλεχος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ που εκτιμά ότι «το κλίμα έχει αλλάξει και πως στις εκλογές της 7ης Ιουλίου όλα είναι πιθανά και τίποτα δεδομένο».

«Μπορούμε να κάνουμε την ανατροπή»

Αυτό άλλωστε εκτιμά κεντρικά και το οργανωτικό της Κουμουνδούρου, που θεωρεί ότι η ανατροπή είναι εφικτή και πως όλα εξαρτώνται από την συμμετοχή των πολιτών. Η Κουμουνδούρου πιστεύει ότι η ΝΔ δεν έχει πείσει πολιτικά τους εκλογείς και πως οι πολίτες, πέρα από το αντισύριζα μένος που έχει καλλιεργήσει μεγάλη μερίδα των διαπλεκόμενων ΜΜΕ, δεν ξεχνούν «ποιος έχει αντιμετωπίσει την κρίση με την κοινωνία όρθια». Επίσης θεωρεί ότι απαραίτητα όλες οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της Προοδευτικής Συμμαχίας, πρέπει να τεθούν σε προεκλογικό συναγερμό και να συμμετέχουν ενεργά στην εκλογική μάχη σε όλα τα επίπεδα. «Μπορούμε να κάνουμε την ανατροπή αρκεί να το παλέψουμε με πάθος και αισιοδοξία ως τη τελευταία στιγμή διεκδικώντας κάθε πολύτιμη ψήφο για το ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία και τη λαϊκή νίκη» τονίζει η Κουμουνδούρου και καλεί όλες τις οργανώσεις και τα μέλη του κόμματος, μέχρι και την ώρα της κάλπης, να βρεθούν στη πρώτη γραμμή της εκλογικής αναμέτρησης και να αξιοποιήσουν κάθε δυνατότητα επικοινωνίας, καλώντας κάθε πολίτη να αναλογιστεί τη σημασία αυτών των εθνικών εκλογών.

Στην τελική ευθεία προς την κάλπη, εκτός από την μεθαυριανή κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στο Λιμάνι της πόλης, ο ΣΥΡΙΖΑΠροοδευτική Συμμαχία συνεχίζει την προεκλογική του δράση στη Θεσσαλονίκη και έχει προγραμματίσει σειρά εξορμήσεων και περιοδειών σε κοινωνικούς και εργασιακούς χώρους, όπως σε εργοτάξια δήμων και μεγάλων οργανισμών ενώ θα γίνουν περιοδείες σε λαϊκές αγορές και εξορμήσεις σε γειτονιές ιδίως της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Φ.Δ.