Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Λαγονήσι

Σε ύφεση βρίσκεται πλέον η πυρκαγιά στο Λαγονήσι Καλυβίων Θορικού του δήμου Σαρωνικού, οριοθετημένη και χωρίς ενιαίο ενεργό μέτωπο, μόνο με διάσπαρτες μικροεστίες που αντιμετωπίζονται και θεωρείται ζήτημα χρόνου να τεθεί υπό μερικό έλεγχο. Η κατάσβεση συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς για να μην σημειωθούν τυχόν αναζωπυρώσεις και παραμένουν ισχυρές δυνάμεις στο σημείο που επιχειρούν.

Νωρίτερα το μεσημέρι κόντεψε να γίνει αρκετά επικίνδυνη όμως η πυρκαγιά που αρχικά ξέσπασε σε έκταση με ξηρά χόρτα, ενώ στη συνέχεια πήρε έκταση και πλησίασε απειλητικά τα πρώτα διάσπαρτα σπίτια στο Λαγονήσι.

Ο Δήμος έδωσε εντολή εκκένωσης σε 10 σπίτια και οι κάτοικοι τους απομακρύνθηκαν με ασφάλεια. Η πυρκαγιά τελικά πέρασε ξυστά από αυλές χωρίς να επηρεαστούν σπίτια, ενώ στη συνέχεια άλλαξε ευτυχώς κατεύθυνση, απομακρύνθηκε από τα σπίτια και κατέληξε ψηλά στον λόφο σε δασική έκταση και πουρνάρια, που μπορούσαν όμως να αντιμετωπίσουν καλύτερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν 45 άντρες της Πυροσβεστικής με 16 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήματα και από αέρος επιχειρούν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Παράλληλα, διενεργείται έρευνα από το αρμόδιο Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής για να διαπιστωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς, καθώς ήταν πολύ κοντά στα πρώτα σπίτια και αυτό εγείρει υποψίες. Μάλιστα, αστυνομικοί του Α.Τ. Καλυβίων προχώρησαν στην προσαγωγή ενός 44χρονου που έχει οδηγηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα ως ύποπτος για εμπρησμό ο οποίος εξετάζεται και έχει ενημερωθεί σχετικά η Πυροσβεστική.

Εξαιτίας της πυρκαγιάς και για να διευκολυνθεί το έργο των Πυροσβεστών, η Τροχαία έχει πάρει έκτακτα μέτρα και πραγματοποιεί εκτροπές κυκλοφορίας στην Λ. Αναβύσσου και στην Λ. Καλυβίων, στην Λ. Καλυβίων στο ύψος των φούρνων Αναγνώστου και στον κυκλικό κόμβο Λ. Αναβύσσου-Λ. Κερατέας.

News 24/7