Σέρρες: Αρχαιολογικός «θησαυρός» κατασχέθηκε στα χέρια 44χρονου

Ένας 44χρονος ο οποίος αναζητούσε υποψήφιους αγοραστές για μία αρχαία μαρμάρινη κεφαλή συνέλαβαν οι αστυνομικοί στο χωριό Ποντισμένο Σερρών

Οι αστυνομικοί της ασφάλειας Σερρών έπειτα από πληροφορίες που συνέλεξαν έκαναν χτες το απόγευμα αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι του δράστη όπου εντόπισαν ε μία μαρμάρινη κεφαλή νεαρού ανδρός, που σύμφωνα με εκτίμηση της αρμόδιας Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, χρονολογείται στα ύστερα Ελληνιστικά – Ρωμαϊκά χρόνια (2ος – 1ος αιώνας π.Χ.) και εμπίπτει στην νομοθεσία περί αρχαιοτήτων. Η μαρμάρινη κεφαλή, μήκους 21 εκατοστών και βάρους 4 κιλών περίπου, η οποία σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις απεικονίζει νεαρό αθλητή εστάλη στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων.

Ο δράστης ισχυρίστηκε το αρχαίο εύρημα το προμηθεύτηκε από κάποιον ηλικιωμένο, ισχυρισμοί που ελέγχονται από τις αστυνομικές αρχές. Στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται δύο ακόμη άτομα ηλικίας 35 και 53 ετών. Οπως προέκυψε από την έρευνα οι δύο φερόμενοι ως συνεργοί του 44χρονου είχαν αναλάβει το ρόλο του μεσάζοντα και αναζητούσαν υποψήφιους αγοραστές για την πώληση του αρχαίου αντικειμένου, έναντι μεγάλου χρηματικού ποσού. Οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν εμπλοκή και άλλων ατόμων στην υπόθεση. Ο 44χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.