Σφοδρή αντίδραση ΥΠΟΙΚ για γερμανικό δημοσίευμα περί «ανάπτυξης στην Ελλάδα μέσω ναρκωτικών»

Τη σφοδρή αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών προκάλεσε δημοσίευμα γερμανικού διαδικτυακού μέσου με τον απίστευτο και προσβλητικό τίτλο «Η Ελλάδα στηρίζεται στην ανάπτυξη μέσω ναρκωτικών». Οπως σημειώνει και η ανακοίνωση, αποδεικνύεται η πλήρης άγνοια του γράφοντα για τη φαρμακευτική κάνναβη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ:

«Φαιδρός, αν όχι προσβλητικός και πέρα από κάθε όριο δημοσιογραφικής δεοντολογίας είναι ο τίτλος  “Griechenland setzt auf Wachstum durch Drogen” (Η Ελλάδα στηρίζεται στην ανάπτυξη μέσω ναρκωτικών), άρθρου της διαδικτυακής έκδοσης του γερμανικού μέσου WirtschaftsWoche του Ομίλου Handelsblatt.

Σημειώνεται ότι ο τίτλος του δημοσιεύματος είναι δηλωτικός και της άγνοιας των συντακτών του για την φαρμακευτική κάνναβη, αλλά και της αξιοπιστίας των αναφορών του περί της κρίσης που εξέφρασε “ανώνυμο,  ανώτερο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής” για το ολιστικό  Σχέδιο Ανάπτυξης της χώρας.

Ως εκ τούτου, τα παραπάνω κρίνονται ανάξια περαιτέρω σχολιασμού. Σχετικά, τέλος, με την προσέλκυση επενδύσεων στον τομέα της καλλιέργειας και παραγωγής  φαρμακευτικής κάνναβης, οι αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης έχουν απαντήσει επαρκώς και με επιχειρήματα».