Σήμερα ανακοινώνει τις τηλεοπτικές άδειες το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης

Συνεδριάζει και σήμερα, 2 Μαΐου, το πρωί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, προκειμένου να εκδώσει τη «short list» των τηλεοπτικών σταθμών που προκρίνονται, ώστε να τους χορηγηθούν νόμιμες άδειες λειτουργίας.

Η συνεδρίαση έχει ξεκινήσει την περασμένη Δευτέρα το πρωί και συνεχίστηκε έως το βράδυ της ίδιας μέρας, χωρίς όμως να ολοκληρωθεί, με ψηφοφορία των μελών επί των φακέλων υποψηφιότητας. Οι σταθμοί που συμμετέχουν στον διαγωνισμό έχουν δικαίωμα να καταθέσουν ενστάσεις.

Από το ΕΣΡ προκηρύχθηκαν επτά άδειες για τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας γενικού περιεχομένου και εκδήλωσαν ενδιαφέρον έξι ενδιαφερόμενοι: Ειδήσεις Nτοτ Kομ (ΣΚΑΪ), Νέα Τηλεόραση (Star), Alpha Δορυφορική Τηλεόραση (Alpha), Antenna TV (ANT1), Ραδιοτηλεοπτική (Epsilon) και Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε. (υπό σύσταση).

Εν τω μεταξύ μεθαύριο Παρασκευή 4 Μαΐου συνεδριάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να αποφασίσει επί των προσφυγών που κατέθεσαν τηλεοπτικοί σταθμοί και ζητούν την αναβολή ή ακύρωση του διαγωνισμού για τις άδειες.