Σήμερα η δίκη για την επίθεση στον Γ. Μπουτάρη

Ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης θα βρεθούν σήμερα οι συλληφθέντες για την επίθεση στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων στην περιοχή του Λευκού Πύργου.

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη, διακεκριμένες φθορές και διατάραξη κοινής ειρήνης. Οι κατηγορούμενοι, δύο 20χρονοι και ένας 36χρονος, είχαν ζητήσει από το δικαστήριο προθεσμία για να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους ωστόσο δεν είχε αρθεί η κράτησή τους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 36χρονος που συνελήφθη για την επίθεση στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης το ίδιο απόγευμα του περιστατικού συνελήφθη για κλοπή σε κατάστημα της πόλης και στη συνέχεια ταυτοποιήθηκε ως ένας από τα άτομα που είχαν επιτεθεί στο Γιάννη Μπουτάρη. Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται και η έρευνα που έχει διατάξει ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας ώστε να εντοπιστούν και άλλοι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της φασιστικής επίθεσης στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης.