Σήμερα η δίκη των οκτώ για τη φασιστική επίθεση στον Π. Κωνσταντινέα

Για σήμερα έχει οριστεί η εκδίκαση της υπόθεσης του ξυλοδαρμού του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΜΕσσηνίας, Πέτρου Κωνσταντινέα, στο Αυτόφωτο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας, καθώς το δικαστήριο έκρινε επιβεβλημένη την παρουσία όλων των μαρτύρων που αναφέρονται στο κατηγορητήριο.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας, κατά τη συνέντευξη Τύπου της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, που δόθηκε μετά την επίθεση, ευχαρίστησε «όλους πολίτες που είναι δίπλα μου από όλους τους πολιτικούς χώρους», προσθέτοντας ότι «αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία, διότι το κριτήριο της βίας και των άκρων μάς έχει επηρεάσει όλα αυτά τα χρόνια.»

Επίσης, ανέφερε ότι «η πατριωτική στάση δεν μπορεί να εκφράζεται το 2018 με μπουνιές, με κλωτσιές, με ξυλοδαρμούς και με νόμους της ζούγκλας» και πρόσθεσε: «Ο πατριωτισμός δεν εκφράζεται με συμπεριφορές αγέλης, ο πατριωτισμός δεν είναι το σκοτάδι και δεν είναι και τα άκρα. Η πατριωτική στάση εκφράζεται με την ενίσχυση και την υπεράσπιση της ελευθερίας του λόγου και της άποψης. Μέσα από τις αντιθέσεις και τις διαφορετικές απόψεις πρέπει να πηγαίνουμε την κοινωνία μας μπροστά. Τα άκρα εκφράζουν και προωθούν το φόβο, τροφοδοτούν την κοινωνία με μίσος και εν τέλει προκαλούν την ίδια την καταστροφή».