Σήμερα η πασαρέλα στη Νέα Παραλία με θέμα την όπερα

Ο Κήπος του Αλεξάνδρου στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης θα φιλοξενήσει το απόγευμα της Τετάρτης 11 Σεπτεμβρίου 2019 στις 18:30, το αγαπημένο φθινοπωρινό event που όλοι περιμένουμε και έχει τίτλο «Νέα Παραλία _ Νέα Πασαρέλα 5» με δημιουργίες νέων σχεδιαστών αποκλειστικά και μόνο με ανακυκλώσιμα υλικά.

H εκδήλωση διοργανώνεται για 5η συνεχή χρονιά από το σύλλογο «Οι Φίλοι Νέας Παραλίας» και όπως έχουν ήδη ανακοινώσει η φετινή θεματολογία έχει πάρει την έμπνευσή της από την Όπερα!

Νέοι σχεδιαστές με τολμηρά σχέδια και απεριόριστη έμπνευση θα μεταμορφώσουν σε πασαρέλα την Νέα Παραλία με φόντο το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τον Όλυμπο, την ώρα που θα δύει ο ήλιος με τα καπέλα, τα κοσμήματα, τις κομμώσεις και τα ενδύματα να παίζουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως και στις Όπερες.

Ποια είναι η σημασία του κουστουμιού στην Όπερα;

Με την κατασκευή του «ιταλικού θεάτρου» το θέαμα μεταφέρθηκε εν μέρει από την σκηνή στην αίθουσα. Οι θεατές πήγαιναν στο θέατρο, όχι µόνο για να δουν και ακούσουν αλλά και για να τους δουν, µε αποτέλεσμα ενδύµατα, οι κοµµώσεις, τα καπέλα και τα κοσµήµατα να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Οι ζωγράφοι Giorgio De Chirico και Fernand Léger σχεδίασαν κοστούµια για την όπερα αλλά όχι µόνο, πιο πρόσφατα, οι σχεδιαστές μόδας Yves Saint Laurent, Kenzo και Christian Lacroix συντέλεσαν µε τις δημιουργίες τους στην ιστορία της όπερας.

Είναι φυσικό, να τονίζει την προσωπικότητα του πρωταγωνιστή αλλά ταυτόχρονα να εκφράζει και την ατµόσφαιρα µιας εποχής. Με ένα κοστούµι όπερας πολλαπλές πτυχές του χαρακτήρα των συντελεστών πρέπει είναι ορατές.

Ακόµη και από το πίσω µέρος της αίθουσας, το κουστούµι συντελεί στο να είναι κατά το δυνατόν περισσότερο αναγνώσιµος ο χαρακτήρας.

Ορισμένα στοιχεία του ενδύματος είναι σκοπίµως υπερβολικά, µεγιστοποιούνται ή απλοποιούνται: ο γιακάς, η ουρά, οι στολισµοί, τα χτενίσματα και το µακιγιάζ.

Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά του κουστουµιού της όπερας, η μουσική, ο χώρος δράσης ή το παρασκήνιο ταιριάζουν απόλυτα µε την σκηνοθεσία, τη γενναιοδωρία του τοπίου της Νέας Παραλίας με φόντο το άγαλμα του Αλέξανδρου και τον Όλυμπο.

Υποστήριξη εκδήλωσης:

Make up concepts academy by marianna vlasidou
Kομμωτήρια mob salons: z2zoidihairsalon, Pola & art, hair affair by mitsas, Stefanos Aggelidis hairsalon και XENOS PARRUCCHIERI.

Με την ευγενική χορηγία της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Ε.Ε.Α.Α

Υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Πηγή: thessalonikiguide.gr