Σήμερα η κηδεία του δημάρχου Νέας Ζίχνης Ανδρέα Δαϊρετζή

Σήμερα, Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Ζίχνη Σερρών η κηδεία του δημάρχου, Ανδρέα Δαϊρετζή, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, όπου νοσηλευόταν τα τελευταία 24ωρα σε κρίσιμη κατάσταση ύστερα από πτώση από σκάλα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από τον δήμο Νέας Ζίχνης, η σορός του δημάρχου θα βρίσκεται στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου, από τις 10 το πρωί για όσους επιθυμούν να τον αποχαιρετήσουν.

Ο δήμαρχος Νέας Ζίχνης, Ανδρέας Δαϊρετζής, γεννήθηκε στη Νέα Ζίχνη Σερρών, όπου και μεγάλωσε. Πατέρας του ήταν ο Σοφοκλής Δαϊρετζής, που επί σειρά ετών διετέλεσε πρόεδρος της τότε κοινότητας Νέας Ζίχνης. Ήταν παντρεμένος, με πλούσια πολιτική δράση ως μέλος και εκλεγμένος Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ, από το 1977 έως το 2004. Από το 1995 έως το 2001 διετέλεσε νομαρχιακός σύμβουλος στη Νομαρχιακή Διοίκηση Σερρών.

Είχε την καθολική αποδοχή των δημοτών του και  από το 2007 μέχρι και σήμερα τον τίμησαν με την ψήφο τους εκλέγοντάς τον δήμαρχο του Δήμου Νέας Ζίχνης για τρεις συνεχόμενες περιόδους.

Στο μεταξύ, “πλήγμα” για την Κεντρική Μακεδονία και την αυτοδιοίκηση της χώρας χαρακτηρίζει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, τον θάνατο του Δημάρχου Νέας Ζίχνης, Ανδρέα Δαϊρετζή.

“Ο αδόκητος χαμός του Ανδρέα Δαϊρετζή μάς έχει συγκλονίσει όλους” αναφέρει και μεταξύ άλλων προσθέτει: “Όλα τα χρόνια που υπηρέτησε τον τόπο του και την κοινωνία ξεχώρισε για την εργατικότητα, την ακεραιότητα, την ευθύτητα και την ειλικρίνειά του”.

Συλλυπητήρια Κ. Νοτοπούλου

Τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Δημάρχου Νέας Ζίχνης Σερρών, Ανδρέα Δαϊρετζή, που έφυγε αιφνίδια από τη ζωή, εκφράζει η υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης), Κατερίνα Νοτοπούλου.

Συλλυπητήρια ΚΕΔΕ για τον θάνατο του δημάρχου Ν. Ζίχνης

Τη βαθύτατη θλίψη του για την πρόωρη απώλεια του δημάρχου Ν. Ζίχνης, Ανδρέα Δαϊρετζή, εξέφρασε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Γιώργος Πατούλης. «Υπήρξε ένας εκλεκτός συνάδελφος, ο οποίος υπηρέτησε την Αυτοδιοίκηση με ήθος και αφοσίωση» τόνισε ο κ. Πατούλης.

ΑΠΕ/ΜΠΕ