Σήμερα στη Θεσσαλονίκη η Διεθνής Κινητοποίηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού-Συμμετέχουν 50 πόλεις σε 30 χώρες

Στις 12.00 το μεσημέρι στο άγαλμα Βενιζέλου έχει δοθεί σήμερα το ραντεβού στη Θεσσαλονίκη για τη Διεθνή Κινητοποίηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού. Το κάλεσμα απευθύνουν η ΚΕΕΡΦΑ, η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, σωματεία εργαζομένων, φοιτητικοί σύλλογοι, αθλητικά σωματεία, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Λαϊκή Ενότητα, η ΟΚΔΕ και το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα.

«Στις 18 Μάρτη διαδηλώνουμε ενωμένοι σε περισσότερες από 30 χώρες και 50 πόλεις, από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ μέχρι τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Ν. Κορέα. Στην Ελλάδα διαδηλώνουμε σε 15 πόλεις. Όλος ο πλανήτης ξεσηκώνεται κατά του Τράμπ που προκαλεί οργή με τον ρατσισμό, τις απαγορεύσεις εισόδου των μουσουλμάνων, τον σεξισμό κατά των γυναικών. Ξεσηκώνεται ενάντια στην ακροδεξιά στην Ευρώπη που διεκδικεί να εισβάλει στο πολιτικό προσκήνιο ως εναλλακτική ενάντια στο εργατικό κίνημα και την αριστερά παίζοντας το χαρτί της ισλαμοφοβίας», αναφέρει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

Όπως σημειώνει η ίδια, διαδηλώνουμε ενάντια στην ρατσιστική Ευρώπη-φρούριο, που με τους φράχτες, τα κλειστά σύνορα, τη συμφωνία της ντροπής ΕΕ-Τουρκίας καταδικάζει χιλιάδες πρόσφυγες σε θάνατο και κλείνει όσους γλιτώσουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. «Καταδικάζουμε την προσαρμογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στις ρατσιστικές πολιτικές της ΕΕ και βγαίνουμε στο δρόμο στο πλευρό των προσφύγων για να τελειώνουμε με τα κλειστά σύνορα που πνίγουν κόσμο στη Μεσόγειο και τον Έβρο. Για να τελειώνουμε με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και να έρθουν οι πρόσφυγες μέσα στις πόλεις. Για να διεκδικήσουμε άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες, όχι απελάσεις, φυλακές και κρατήσεις. Για να πάνε στη φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Για να διαλυθούν τα τάγματα εφόδου των ‘αγανακτισμένων κατοίκων’ και να αναγκάσουμε την Αστυνομία να σταματήσει να τους καλύπτει. Ώρα να κινηθούμε παντού ενωμένοι για να κάνουμε τις γειτονιές, τους εργασιακούς χώρους, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τους χώρους πολιτισμού και αθλητισμού ορμητήρια ενάντια στον ρατσισμό και τη φασιστική απειλή», προσθέτει στο κάλεσμα της.

Δείτε εδώ και το κάλεσμα της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης και εδώ της Γ’ ΕΛΜΕ-Θ