Σειρά συναντήσεων είχε στις Βρυξέλλες για το προσφυγικό ο Γιάννης Μουζάλας

H καλύτερη αξιοποίηση και η αποδοτικότερη απορρόφηση των πόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να διευθετηθούν σημαντικά ζητήματα της προσφυγικής κρίσης βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων που είχε στις Βρυξέλλες ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννης Μουζάλας.
Ο κ.Μουζάλας συναντήθηκε σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα με τον επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας  Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστο Στυλιανίδη καθώς και με τη Γενική Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρωπιστικής Βοήθειας, Μονίκ Παριάτ, προκειμένου να οργανωθεί με αξιοπρεπείς συνθήκες η κατασκευή των χώρων φιλοξενίας που θα στεγάσουν τον πληθυσμό των προσφύγων και μεταναστών το χειμώνα.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός εξάλλου είχε συζητήσεις τις προηγούμενες ημέρες και με εκπροσώπους συνεργαζόμενων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) και θεσμικών φορέων. Στο επίκεντρο τέθηκαν θέματα που αφορούν την προώθηση της συνεργασίας με στόχο την, όσο το δυνατόν, γρηγορότερη ολοκλήρωση και παράδοση  των νέων χώρων φιλοξενίας για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.