Σκιάθος: γαλάζιο και πράσινο σε τέλεια αναλογία

Πουθενά αλλού δεν «παντρεύεται» το πράσινο με το γαλάζιο με τέτοια θαυμαστά αποτελέσματα. Τα τοπία στη Σκιάθο είναι μοναδικά, καθώς τις παραλίες με τις εκπληκτικές αποχρώσεις του μπλε «αγκαλιάζουν» τα πεύκα, ενώ η ομορφιά της Χώρας με το σήμα κατατεθέν του νησιού, το Μπούρτζι, σε βάζει σε πειρασμό να την επισκεφτείς ακόμη και χωρίς το κίνητρο των καλοκαιρινών απολαύσεων.

Η κοσμοπολίτικη Σκιάθος, ή αλλιώς… Μύκονος των Σποράδων, προσφέρει ζωντάνια την ημέρα και πολλές επιλογές διασκέδασης τη νύχτα, γι’ αυτό και προτιμάται από τη νεολαία. Οι παραλίες της είναι φανταστικές, από τις πολυδιαφημισμένες Κουκουναριές και τα δυσπρόσιτα Λαλάρια με τα άσπρα ολοστρόγγυλα βότσαλα, έως τη Μεγάλη Αμμο και τις Αχλαδιές, πολύ κοντά στη Χώρα, αλλά και άλλες που ενδείκνυνται για οικογένειες. Εμβληματικό σημείο του νησιού, που πρέπει να δείτε από κοντά, το Μπούρτζι, στο οποίο μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας και να απολαύσετε την υπέροχη θέα. Αυτοί που αγαπούν την πεζοπορία θα βρουν 25 εύκολες μέχρι μέτριας δυσκολίας διαδρομές, καλά σηματοδοτημένες, μέσα σε παρθένο φυσικό περιβάλλον, με ειδυλλιακά σημεία ξεκούρασης και πανοραμική θέα. Στο νησί όμως προσφέρεται η δυνατότητα και για άλλες δραστηριότητες, πέρα από τα θαλάσσια σπορ, όπως η ιππασία και το mountain bike.

Καθώς βρίσκεστε στην πατρίδα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, μπορείτε να επισκεφτείτε το σπίτι  του στη Χώρα, που έχει μετατραπεί σε μουσείο. Θα εκπλαγείτε από τη λιτή επίπλωση, τους μικρούς χώρους, την πραγματικά ασκητική ζωή του.

Οσον αφορά τις γαστρονομικές απολαύσεις, στη Σκιάθο θα απολαύσετε ψάρια και θαλασσινά, ενώ μπορείτε να αγοράσετε υφαντά, κρασί και ένα ιδιαίτερο γλυκό του κουταλιού με αμύγδαλα, το Ασπρο.