Σκηνικά Άγριας Δύσης έχουν στηθεί για τα παιδιά στο Mediterranean Cosmos

«Ταξίδι» στην Αγρια Δύση και γνωριμία με τις αυθεντικές μορφές της αμερικανικής ζωής, τους cowboys, με τα χαρακτηριστικά καπέλα, τις δερμάτινες μπότες και το λάσο, αλλά και τους ιθαγενείς πληθυσμούς των Ινδιάνων που τρέφουν απέραντο σεβασμό και αγάπη στη φύση και τα ζώα, και πάντοτε φορούν φτερά αετού στο κεφάλι, έχουν την ευκαιρία να κάνουν οι μικροί φίλοι του Mediterranean Cosmos.

Το σκηνικό της Άγριας Δύσης έχει στηθεί και η περιπέτεια ξεκινά!

Σε τρία σημεία του Mediterranean Cosmos οι δραστήριοι μικροί εξερευνητές καλούνται να εισχωρήσουν στον κόσμο του Φαρ Ουέστ.

Στον πρώτο όροφο θα γνωρίσουν την άμαξα με την οποία μετακινούνταν οι cow boys και οι cowgirls, σε ένα σκηνικό στέπας, με κάκτους και αχυρόμπαλες. Θα δημιουργήσουν με την καθοδήγηση ειδικών σε εικαστικά εργαστήρια, κάρτες από την Άγρια Δύση, τις μπότες, τα καπέλα και τα αξεσουάρ των αυθεντικών προσώπων της αμερικανικής στέπας που φύλαγαν ως μοναχικοί καβαλάρηδες τεράστια κοπάδια αγελάδων.

Λίγο πιο πέρα θα αντικρίσουν τη σκηνή – tipis, την οποία κατασκεύαζαν οι γηγενείς πληθυσμοί των Ινδιάνων, οι οποίοι ζούσαν σε φυλές μέσα σε κοιλάδες, φορώντας πάντοτε τα φτερά αετού στο κεφάλι και τα χαρακτηριστικά μενταγιόν με δυνατούς συμβολισμούς. Θα δημιουργήσουν ινδιάνικα τοτέμ και μενταγιόν και θα κατασκευάσουν πιρόγες.

Ομαδικά παιχνίδια και  face painting

Αλλά δεν θα λείπουν και τα ομαδικά παιχνίδια που θα παραπέμπουν στη ζωή των μικρών Ινδιάνων και cowboys της αμερικάνικης ζωής της εποχής τους, και το face painting με τα χρώματα που έβαφαν τα πρόσωπά του και οι Ινδιάνοι.

Το ταξίδι δεν τελειώνει εδώ. Κατηφορίζοντας στο ισόγειο του Mediterranean Cosmos θα γίνει η γνωριμία με τον σερίφη και το αμερικάνικο γραφείο του Σερίφη.

Η ξύλινη κατασκευή, οι σερίφηδες με τα καπέλα, που ως δυνατοί πιστολέρο κυνηγούσαν τους επικηρυγμένους του Φαρ Ουέστ, διακινώντας παντού κορνίζες – wanted. Οι ευφάνταστες κατασκευές συνεχίζονται! Οι μικροί φίλοι θα κατασκευάσουν σήματα σερίφη, κροταλίες, κάκτους και φυσικά τις κορνίζες – wanted.

Και μουσικοθεατρική παράσταση

Οι μικροί εξερευνητές της ζωής στο Φαρ Ουέστ θα απολαύσουν τη μουσικοθεατρική παράσταση «Μακριά στην Αγρια Δύση», ένα διαδραστικό παιχνίδι σε καταυλισμούς Ινδιάνων σε στέπες και κοιλάδες, παρέα με cow boys, Ινδιάνους, Τεξανούς και χρυσοθήρες.

Έως τις 20 Οκτωβρίου ο μαγικός κόσμος της Άγριας Δύσης περιμένει τους μικρούς στο Mediterranean Cosmos! Μια φορά κι έναν καιρό στην Άγρια Δύση!

Πρόγραμμα

Εικαστικά εργαστηρίων:

Τετάρτη – Παρασκευή 17.30 – 20.30

Σάββατο 12.00 – 19.00

Μουσικοθεατρική παράσταση «Μακριά στην Άγρια Δύση»:

Παρασκευή 12/10 19.00

Σάββατο 20/10 13.00

Η είσοδος σε όλες τις δραστηριότητες είναι ελεύθερη.

Για παιδιά άνω των 3 ετών.