Σκουρλέτης: 2017, η χρονιά εκταμίευσης κονδυλίων για το ΕΣΠΑ

Υπάρχουν προοπτικές ανάπτυξης, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στην ΕΡΤ και τόνισε πως «τo 2017 θα είναι η χρονιά της εκταμίευσης των πιο πολλών κονδυλίων για το ΕΣΠΑ».

Ο κύριος Σκουρλέτης αναφέρθηκε και στο ζήτημα του Υπερταμείου υποστηρίζοντας πως αποτελεί διοικητική ομπρέλα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και τόνισε πως η μεταφορά της ΔΕΗ και άλλων οργανισμών δεν σημαίνει πως θα ιδιωτικοποιηθούν. Σημείωσε επίσης ότι δεν υπάρχουν σκέψεις για αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ.

Για τον προϋπολογισμό και τη φορολογία ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι «οι φόροι ήταν αποτέλεσμα ενός διλήμματος ή θα γινόταν μεγαλύτερη μείωση μισθών και συντάξεων ή θα αυξανόταν η φορολογία για το 2016 και 2017 και μετά από το 2018 θα αρχίσει η αποκλιμάκωση».

Σε ό,τι αφορά τη ρίψη χημικών στους συνταξιούχους, ο υπουργός Περιβάλλοντος έκανε λόγο για υπερβάλλοντα ζήλο ορισμένων στην αστυνομία και δήλωσε πως οι υπεύθυνοι θα εντοπιστούν. Τόνισε επίσης πως, με εντολή του πρωθυπουργού, απαγορεύτηκε πλέον η χρήση χημικών σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας πολιτών και υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εμφορείται από την πολιτική της βίαιης καταστολής, όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, κατά τη διακυβέρνηση της χώρας τα προηγούμενα χρόνια.

Για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, δήλωσε πως αυτό αποτελεί προνόμιο του πρωθυπουργού και σημείωσε πως πάντα οι αλλαγές στην κυβέρνηση θα πρέπει να έχουν ως κριτήριο την αποτελεσματικότητα, ενώ, τέλος, όταν ρωτήθηκε αν ενδιαφέρεται για τη θέση του γραμματέα του κόμματος, παρέπεμψε στις δηλώσεις που είχε κάνει στην «Εφημερίδα των Συντακτών» υπογραμμίζοντας πως ο γραμματέας εκλέγεται στον ΣΥΡΙΖΑ με ανοικτές δημοκρατικές διαδικασίες.