Σοβαρές καταγγελίες σε βάρος της εργοδοσίας γνωστού εστιατορίου στη Θεσσαλονίκη

Σοβαρές καταγγελίες σε βάρος της ιδιοκτησίας του γνωστού πατσατζίδικου «Τσαρουχάς» στη Θεσσαλονίκη έκανε η πρώην εργαζόμενη στην επιχείρηση και μέλος της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Μαργαρίτα Κουταλάκη.

Όπως ανέφερε η κ. Κουταλάκη μιλώντας στην εκπομπή «Ορθά – Κοφτά» του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο» το συγκεκριμένο εστιατόριο έκλεισε την υπηρεσία διανομής στις 20 Αυγούστου απολύοντας τους εργαζόμενους στο συγκεκριμένο τμήμα για οικονομικούς λόγους όπως ισχυρίστηκε η εργοδοσία.

Όπως ανέφερε η κ. Κουταλάκη οι απολύσεις έγιναν «επειδή μπήκαμε σε διαδικασία να διεκδικούμε τα δεδουλευμένα» ενώ όπως είπε και οι τρεις απολυμένοι ήταν μέλη της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων.

Μάλιστα όπως ανέφερε η ίδια η εργοδοσία του συγκεκριμένου εστιατορίου σε συνεντεύξεις για πρόσληψη εργαζομένων ρωτά τους υποψήφιους «αν είναι αριστεροί ή άθεοι»! Μάλιστα όπως καταγγέλλει η κ. Κουταλάκη η ιδιοκτησία του συγκεκριμένου εστιατορίου «επισκέπτεται εργοδότες εργαζομένων που στέκονται στο πλευρό μας για να τους ενημερώσει για το ποιον μας»!

Η ίδια ανέφερε ότι όσο ήταν εργαζόμενη στο συγκεκριμένο εστιατόριο ήταν «μισοασφαλισμένη» καθώς δεν δήλωναν τα σαββατοκύριακα και τη νυχτερινή εργασία και όπως είπε στις διεκδικήσεις τους η εργοδοσία απαντούσε: «δεν μπορώ να δώσω γιατί θα πρέπει να δώσω και στους υπόλοιπους».

Μοτοπορεία για τις απολύσεις

Σήμερα στις 11 το πρωί, μέλη της Επιτροπής Αγώνα διανομέων φαγητού θα συγκεντρωθούν στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και θα πραγματοποιήσουν μοτοπορεία προς το πατσατζίδικο Τσαρουχάς προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις απολύσεις.