Σοβιετοποίηση της Ευρώπης βλέπει ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας!

Μιλώντας σε εκδήλωση για την επέτειο των γεγονότων του 1956 στην Ουγγαρία ο πρωθυπουργός της χώρας Βίκτορ Όρμπαν εξέφρασε την πρόθεσή του να αντισταθεί στη «σοβιετοποίηση» της Ευρώπης και να υπερασπιστεί τα σύνορά της απέναντι στη μαζική μετανάστευση.

Ο Όρμπαν υποστήριξε ότι η ελευθερία στην Ευρώπη εξαρτάται από το έθνος-κράτος και τις χριστιανικές παραδόσεις. «Οι άνθρωποι που αγαπούν την ελευθερία τους πρέπει να σώσουν τις Βρυξέλλες από τη σοβιετοποίηση, από εκείνους που θέλουν να μας πουν με ποιον να ζούμε στις χώρες μας» είπε ο ούγγρος πρωθυπουργός ενώ από το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί ακούγονταν ζητωκραυγές. «Θέλουμε να είμαστε ένα ευρωπαϊκό κράτος, όχι μια εθνότητα εντός της Ευρώπης» είπε.

«Ως κληρονόμοι του 1956 δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στην Ευρώπη να κόψει τις ρίζες που μας έκαναν μεγάλους και μας βοήθησαν να επιβιώσουμε στη σοβιετική καταπίεση. Δεν υπάρχει ελεύθερη Ευρώπη χωρίς τα έθνη-κράτη και τα χιλιάδες χρόνια σοφίας του χριστιανισμού. Πρέπει να κλείσουμε τα σύνορα για να σταματήσουμε τη μαζική μετανάστευση από τα νότια» συνέχισε.

Μερικές εκατοντάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης που είχαν συγκεντρωθεί σε μικρή απόσταση άρχισαν να σφυρίζουν δυνατά ενώ μιλούσε ο Όρμπαν και ξέσπασαν μικροσυμπλοκές μεταξύ των υποστηρικτών του και των αντιπάλων του. Η αστυνομία δεν έκανε συλλήψεις, ούτε αναφέρθηκαν σοβαροί τραυματισμοί στις συγκρούσεις.

Θυμίζουμε πως η Ουγγαρία αντιτίθεται στην πολιτική της ΕΕ σύμφωνα με την οποία όλα τα κράτη-μέλη πρέπει να φιλοξενήσουν έναν συγκεκριμένο αριθμό από τους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες, κυρίως μουσουλμάνους, που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ευρώπη. Αντιθέτως η κυβέρνηση του Όρμπαν πέρυσι σφράγισε τα νότια σύνορα της Ουγγαρίας με αγκαθωτό συρματόπλεγμα.