«Σούζα» τα πρόστιμα στα παπάκια λόγω… εισπρακτικής ευταξίας

Η εισπρακτική πολιτική μέσω προστίμων που εφαρμόζει με το καλημέρα σας η διοίκηση Ζέρβα, έχει αρχίσει να ενοχλεί πολύ κόσμο. Στόχος λέει είναι η ευταξία της πόλης, η εφαρμογή των νόμων, αλλά όπως φαίνεται και πάλι θα την πληρώσουν οι εύκολοι… στόχοι, οι αδύναμοι κρίκοι.

Η αρχή έγινε με τους ζωόφιλους που καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο 300 ευρω, αν ο σκύλος τους κυκλοφορεί ελεύθερος χωρίς λουρί, ακόμα και σε πάρκο. «Λουρί παντού» είναι προφανώς το όραμα της εντεταλμένης συμβούλου του δήμου Μ. Αρβανιτίδου. Που θα τρέξει δηλαδή ο σκύλος κ. Ζέρβα; Στις ταράτσες των πολυκατοικιών;

Μετά τους ζωόφιλους, ο Ζέρβας έβαλε στο μάτι τα παπάκια και τα μηχανάκια. Με το πρόσχημα ότι παρκάρουν όπου νάναι, βροχή τα πρόστιμα, λες κι ο δήμος διαθέτει χώρους στάθμευσης για μοτοσακό. Ναι, διαθέτει γύρω στις 850 όταν τα δίτροχα που κυκλοφορούν στο κέντρο είναι πάνω από 4.000, όπως εκτιμά με πολύ μετριοπάθεια ο ΜΟΘ.

Όλοι συμφωνούν να μη παρκάρουν όπου βρουν, δηλαδή στα πεζοδρόμια, σε πάρκα και πλατείες ή ακόμα και ανάμεσα στα ΙΧ. Τα μηχανάκια ενοχλούν, όπως ενοχλούν τα τραπεζοκαθίσματα, τα διπλοτριπλοπαρκαρισμένα ΙΧ, οι φυτεμένες κολώνες στα πεζοδρομία και οι αυτοσχέδιες πιάτσες των ταξί.

Που όμως θα παρκάρουν; Και αν δεν χρησιμοποιήσουν τα μηχανάκια, με τι να μετακινηθούν; Να πάρουν το ΙΧ ή τον ΟΑΣΘ; Τότε είναι που θα φρακάρουν όλα στην πόλη. Η κίνηση των δίτροχων είναι ανάσα για την πόλη. Τι δεν καταλαβαίνουν εκεί στο δήμο; Φτιάξε πρώτα χώρους στάθμευσης και μετά μοίρασε κλήσεις κ. Ζέρβα.

Αλλιώς απλά εισπράττεις σε βάρος του πολίτη που επιλέγει το δίτροχο όχι για την πλάκα του, αλλά γιατί έχει ανάγκη. Κανείς δεν επιλέγει να τρέχει με μοτοσυκλέτα στο «γύρο του θανάτου» που λέγεται… ελληνικοί δρόμοι, και δη διαλυμένοι, με χιλιάδες λακκούβες, δρόμοι της Θεσσαλονίκης…

Φ.Δ.