Στ. Κοντονής: Κοντά στο φρενοκομείο η ΝΔ για τις δηλώσεις περί «χούντας»

«Τελικά, ήταν “χούντα” η ΝΔ το 2006 που είχε νομοθετήσει το ίδιο πράγμα που νομοθετούμε εμείς σήμερα;», αναρωτήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο, μετά τις δηλώσεις του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου της αντιπολίτευσης Κ. Κυρανάκη. «Είναι μία τρέλα με αυτό το παιδί, το οποίο το έχω ακούσει κατ’ επανάληψη, προσβάλλει την κοινή λογική των ανθρώπων με αυτά που λέει», είπε χαρακτηριστικά.

«Μένω έκπληκτος με αυτό που άκουσα, δεν το είχα ακούσει … Αυτό το παιδί το έχω ακούσει αρκετές φορές να προκαλεί το δημόσιο αίσθημα και την νοημοσύνη των πολιτών, αλλά δεν πίστευα ποτέ ότι θα φτάσει σε αυτή την κατάντια», σχολίασε ο κ. Κοντονής, προσθέτοντας ότι «με αυτού του τύπου την αντιπολίτευση, βρισκόμαστε μπροστά στις πόρτες του φρενοκομείου».

Όπως είπε, η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση για κάτι που είχε ψηφίσει η ίδια το 2006 … Όταν αποκάλυψα ότι η ρύθμισή μας είναι ταυτόσημη με τη ρύθμιση του 2006, τουλάχιστον οι εκπρόσωποι του τομέα Δικαιοσύνης της ΝΔ δεν ξαναμίλησαν. Γιατί ούτε αυτοί πρέπει να το ήξεραν, να το θυμόντουσαν. Και ακούω αυτά τα πράγματα».

«Τι να πω, ο κατήφορος της αντιπολίτευσης της ΝΔ είναι σε βαθμό που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Αυτό δεν είναι αντιπολίτευση, να λες σε μία αντιπολίτευση ότι πράττει απαραδέκτως, όταν νομοθετεί διάταξη εσύ είχες ψηφίσει πριν δώδεκα χρόνια. Δεν υπάρχουν λόγια», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντονής.

Νωρίτερα, ο ίδιος διευκρίνισε ότι «η ρύθμιση προβλέπει -και σωστά το είχε νομοθετήσει η ΝΔ το 2006- η προϋπηρεσία των αρεοπαγιτών στη θέση τους, για να κριθούν ως αντιπρόεδροι, να είναι διετής».

«Τελικά, ήταν “χούντα” η ΝΔ το 2006 που είχε νομοθετήσει το ίδιο πράγμα που νομοθετούμε εμείς σήμερα;», αναρωτήθηκε. «Είναι μία τρέλα με αυτό το παιδί, το οποίο το έχω ακούσει κατ’ επανάληψη, προσβάλλει την κοινή λογική των ανθρώπων με αυτά που λέει».

Ο κ. Κυρανάκης είχε πει, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ότι η κυβέρνηση με αυτή την ρύθμιση δείχνει «καθεστωτικές νοοτροπίες» και ότι «αυτά δεν τα έκανε ούτε η χούντα».

ΑΠΕ