Στ. Παππάς: Οχι μόνο δεν υπάρχει κατάρρευση του ΟΑΣΘ αλλά κερδοφορία για δεύτερο συνεχόμενο έτος

«Από τα επίσημα στοιχεία της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών, που στείλαμε στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κ. Καραμανλή, όχι μόνο δεν προκύπτει κατάρρευση του ΟΑΣΘ αλλά κερδοφορία για δεύτερο συνεχόμενο έτος και ρευστότητα ικανή να ανταποκριθεί στις ανάγκες διαχείρισης του Οργανισμού», επισημαίνει σε σημερινή δήλωσή του, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), Στέλιος Παππάς και καλεί τον κ. Καραμανλή να δώσει βάρος στα στοιχεία που έχουν προκύψει από την την εκκαθάριση, καθώς έχουν ανακαλυφθεί πολλοί “σκελετοί” αλλά και “απίστευτες σπατάλες και σκάνδαλα του προηγούμενου κρατικοδίαιτου ΟΑΣΘ”.

Ολόκληρη η δήλωση του προέδρου του ΟΑΣΘ Στέλιου Παππά:

«Όταν πατάμε την πεπονόφλουδα στο δρόμο, κινδυνεύουμε να πάθουμε κάποιο ατύχημα. Όταν την πατάμε στην πολιτική, κινδυνεύουμε να χαρακτηριστούμε ψεύτες ή συκοφάντες.

Από τα επίσημα στοιχεία της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών που στείλαμε στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή όχι μόνο δεν προκύπτει κατάρρευση του ΟΑΣΘ αλλά κερδοφορία για δεύτερο συνεχόμενο έτος και ρευστότητα ικανή να ανταποκριθεί στις ανάγκες διαχείρισης του Οργανισμού.

Γι’ αυτό άλλωστε, δεν έχουμε καθυστερήσει ουδέποτε τη μισθοδοσία του προσωπικού, όπως συνέβαινε με τις προηγούμενες διοικήσεις. Επίσης, έχουμε αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη του Οργανισμού με τους προμηθευτές και πλέον υπάρχει υπερεπάρκεια ανταλλακτικών.

Η επιδότηση που παίρνει ο ΟΑΣΘ δεν ξεπερνά τα 40 εκατ. ευρώ το χρόνο με ετήσιο προϋπολογισμό της τάξεως των 100 εκατ. ευρω. Μήπως ο κ. Καραμανλής πιστεύει ότι η κοινωνική πολιτική που ασκούσε η προηγούμενη κυβέρνηση για ανέργους, φοιτητές, μαθητές και ΑμεΑ  είναι επιχορήγηση προς τον Οργανισμό; Μήπως έχει στόχο να την καταργήσει;

Τέλος, ο κ. Καραμανλής δεν βρήκε να πει ούτε μία λέξη για την εκκαθάριση, η οποία έχει ανακαλύψει πολλούς “σκελετούς”, απίστευτες σπατάλες και σκάνδαλα του προηγούμενου κρατικοδίαιτου ΟΑΣΘ.

Γι’ αυτά όμως είναι προφανές ότι θα μιλήσει η Δικαιοσύνη.

Του συνιστούμε να είναι πιο προσεκτικός στις δημόσιες τοποθετήσεις του και να αντλεί στοιχεία από επίσημες πηγές και όχι απ΄ όσους έχουν ιδιαίτερο συμφέρον στην επαναφορά του αμαρτωλού και κρατικοδίαιτου ΟΑΣΘ.

Στον ΟΑΣΘ η… καλογερική είναι δύσκολη. Ειδικά όταν έχεις να κάνεις με Οργανισμούς που επί σειρά δεκαετιών λυμαίνονταν τα χρήματα του ελληνικού λαού».