Στ. Παππάς: Θα πληρώσουν όσοι ευθύνονται για τη φθορά δημόσιας περιουσίας

Συνάντηση με μέλη της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων είχε σήμερα η διοίκηση του ΟΑΣΘ.  Μέλη της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ νωρίτερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του Οργανισμού διεκδικώντας μεταξύ άλλων περισσότερα δρομολόγια τόσο για την εξυπηρέτηση του κοινού όσο και των εργαζομένων.

Επιπλέον στα αιτήματα τους είναι η μείωση του εισιτηρίου στο μισό, δωρεάν μετακίνηση των εργαζομένων και των μαθητών από και προς τη δουλειά τους και τα σχολεία τους και δωρεάν μετακίνηση για απλήρωτους η επισχεθέντες εργαζόμενους.

Μετά τη συνάντηση σε δηλώσεις του ο Στέλιος Παππάς ανέφερε: «Εξηγήσαμε ότι βρισκόμαστε σε μια διαδικασία εκκαθάρισης με κύριο στόχο να διαφυλάξουμε το δημόσιο πλούτο και κυρίως να ανακαλύψουμε τις αμαρτίες του παρελθόντος. Έχουμε εξηγήσει ότι το συγκοινωνιακό μας έργο έχει προβλήματα και προσπαθούμε μέρα με τη μέρα να το βελτιώνουμε. Ωστόσο θα πρέπει να είναι απολύτως σαφές ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση εμείς να κάνουμε πίσω σε σχέση με τους βασικούς μας στόχους. Οι βασικοί μας στόχοι είναι να προσφέρουμε στο τέλος του 2019 ένα συνολικό αναβαθμισμένο σχέδιο αστικών συγκοινωνιών για την περιφέρεια της Θεσσαλονίκης. Αυτό περνάει μέσα από την εξυγίανση του ΟΑΣΘ και τον κολασμό των υπευθύνων για όσα μέχρι σήμερα έχουν επισυμβεί και περνάει μέσα από τη δυνατότητα άσκησης μια όσο το δυνατόν ευρύτερης κοινωνικής πολιτικής. Είναι σαφές ότι ήδη τους άνεργους τους μεταφέρουμε δωρεάν».

Απαντώντας στο αίτημα των μελών της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων για τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε επίσχεση ο κ. Παππάς σημείωσε: «Υπάρχει ένα πρόβλημα με κάποιες ειδικές κατηγορίες εργαζομένων όπως αυτών που είναι σε επίσχεση. Ανέλαβα την υποχρέωση να το κουβεντιάσω με τα αρμόδια υπουργεία μήπως βρεθεί κάποια λύση. Ήταν μία γόνιμη συνάντηση και από αυτή την άποψη καλό είναι να συνεχίσουμε τους διαλόγους με τους φορείς των εργαζομένων γιατί εμάς μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα.»

«Βλέπουν κακό όνειρο»

Σε σχέση τη συνεργασία που έχει ξεκινήσει ο ΟΑΣΘ με την ΕΛΒΟ για την επισκευή λεωφορείων ο πρόεδρος του Οργανισμού επισήμανε: «Εχουμε ένα μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΛΒΟ. Είναι μια δημόσια μονάδα. Υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα το οποίο δεν έχει αποτυπωθεί με τη διάσταση που χρειάζεται. Όταν αναλάβαμε έπρεπε να υπάρχουν μάχιμα, δηλαδή με τη δυνατότητα να μπορούνε να βγούνε στο δρόμο πάνω από 500 λεωφορεία και εμείς βρήκαμε 245. Για να τα φτάσουμε στα 400 που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, έχουμε όχι μόνο ξοδέψει χρήματα για ανταλλακτικά και όλες τις εργασίες αλλά υπάρχει ακόμη ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Εχουμε απώλεια εσόδων και αυτό σημαίνει ότι αυτή η φθορά της δημόσιας περιουσίας είτε ακουσίως είτε εκουσίως πρέπει κάποιος να την πληρώσει. Δεν γίνεται αλλιώς. Το πράγμα δεν είναι απλό, είναι σύνθετο. Αυτοί που κάθε φορά βγαίνουν στα κανάλια και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θεωρούν ότι μπορούμε να επανέλθουμε στο προηγούμενο καθεστώς, να αλλάξουν πλευρό. Δεν βλέπουν καλό όνειρο».

Βίντεο με τις δηλώσεις του Στέλιου Παππάς από το life-events.gr