Στ. Θεοδωράκης: Δεν είμαι με τις γέφυρες…

«Δεν είμαι με τις γέφυρες. Η ψήφος μας για τη Βόρεια Μακεδονία δεν είναι συγχωροχάρτι για τα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης στη συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104.6». Και συμπλήρωσε: «Δεν σημαίνει ότι επειδή σε αυτό το πράγμα πήγαμε μαζί, θα πηγαίνουμε μαζί από εδώ και πέρα. Γι’ αυτό δεν είμαι με τις γέφυρες, γιατί αποσιωπούν ένα μεγάλο κομμάτι της πραγματικής πολιτικής».

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών υποστήριξε ότι «η δικαίωση του Ποταμιού να στηρίξει τη χώρα σε μία δύσκολη εποχή έχει έρθει από δύο γεγονότα. Το πρώτο είναι ότι η Ρωσία, που ήταν η πρώτη χώρα που είχε αναγνωρίσει αυτή τη χώρα ως “Δημοκρατία της Μακεδονίας”», τώρα, με ανακοίνωση έγινε γνωστό ότι από εδώ και πέρα αναγνωρίζεται ως “Βόρεια Μακεδονία” και δεν υπάρχει “Δημοκρατία της Μακεδονίας”. Το δεύτερο είναι ότι η σχέση μας με το ΝΑΤΟ μετά την καθοριστικής σημασίας ψηφοφορία στην ελληνική Βουλή έχει μια καινούργια “περπατησιά”, η οποία θα είναι προς όφελός μας στο Αιγαίο».

«Το Ποτάμι δεν είναι μία αντιαμερικανική δύναμη. Δεν είναι έξω από την αμερικανική πρεσβεία αγκαζέ με τον κ. Σκουρλέτη, και φοβάμαι αύριο και με τον κ. Γεωργιάδη, να φωνάζουν “φονιάδες των λαών Αμερικάνοι”», είπε.

Για τις ευρωεκλογές είπε ότι δεν είναι δημοσκόπηση και υπογράμμισε ότι αυτό υποβιβάζει την εκλογική διαδικασία και αντιβαίνει στην ευρωπαϊκή λογική. «Προφανώς, το κάθε κόμμα θα μετρήσει κέρδη και απώλειες», είπε και πρόσθεσε: «Αλλά στις ευρωεκλογές ο κόσμος πρέπει να ψηφίσει ικανούς ανθρώπους για να διαχειριστούν πολύ σοβαρά θέματα».

Απαντώντας σε ερώτημα για την τροπολογία που ψηφίζεται σήμερα στη βουλή και καταργεί το ασυμβίβαστο του ευρωβουλευτή με τον βουλευτή, ο Σταύρος Θεοδωράκης έκανε λόγο για «φτηνά παιχνίδια της μικροπολιτικής και όχι της πολιτικής». Και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά: «Καλό είναι να αλλάζουμε τα πράγματα σε νεκρό χρόνο, πριν αρχίσει το ματς».

Τέλος, ο Σταύρος Θεοδωράκης εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία του Ποταμιού στις ευρωεκλογές, υπογραμμίζοντας ότι ο κόσμος αναγνωρίζει ότι το Ποτάμι είναι χρήσιμο και είναι αισιόδοξος ότι αυτό θα φανεί και στις κάλπες.