Στ. Θεοδωράκης: Δεν βάζω πλάτη σε κανέναν

«Δεν βάζω πλάτη σε κανέναν. Πριν από λίγο καιρό έλεγαν ότι έβαζα στη Ν.Δ. Δεν βοηθάω κανέναν. Έχω σταθερές αρχές, σταθερές αξίες, αλλά υπάρχουν πράγματα που είναι πάνω από μένα και από το κόμμα μου και αυτό είναι η πατρίδα» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφορικά με το αν «βάζει πλάτη στην κυβέρνηση», ενώ σχετικά με την ΠΓΔΜ σημείωσε ότι «είναι υποχρέωση των πολιτικών δυνάμεων να συνεργαστούμε και να λύσουμε αν μπορούμε με εθνική γραμμή το θέμα».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού μιλώντας στον Real 97,8, υποστήριξε για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη ότι «η βία είναι μία, ανεξάρτητα του τι δηλώνει ο καθένας. Είναι αυτονόητη η καταδίκη των επεισοδίων και η συμπαράστασή μας στον Γιάννη Μπουτάρη», επισημαίνοντας ότι «πρέπει να πάψουμε να σκεφτόμαστε τη βία τη δι​κή​​​​​​ μας ή τη βία που εξυπηρετεί τους δικούς μας σκοπούς και τη βία των αντιπάλων»

Συμπλήρωσε μάλιστα πως «βρίσκουμε αφορμή για διχασμούς και εμφυλίους» επιρρίπτοντας ευθύνες, τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και σε όσους κυβερνούσαν στο παρελθόν. Μάλιστα ανέφερε πως ο Αλέξης Τσίπρας «δεν είναι αθώος του αίματος», καθώς «το 2013-2014 εξέπεμπε μήνυμα διχαστικό απέναντι στην κοινωνία, λέγοντας «ή εμείς ή αυτοί», «ή θα τους τελειώσουμε ή θα μας τελειώσουν», οπότε ο ίδιος πρέπει να αναλογιστεί τη δική του ευθύνη».

Από την άλλη, κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να πράξει παραδειγματικά και να καταδικάσει πολιτικά στελέχη, δημάρχους και όλους όσοι προέρχονται από το κόμμα και πανηγύριζαν για την επίθεση στον κ. Μπουτάρη.

Επιπλέον ανέφερε πως έχουν ευθύνη και τα ΜΜΕ, καθώς διόγκωσαν fake news που ξεκίνησαν ακροδεξιοί, λέγοντας ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης «δεν έδωσε άδεια στους Πόντιους να κάνουν συγκέντρωση γιατί έδωσε άδεια στο gay pride».

«Τίποτα από αυτά που κατηγορούν οι ακροδεξιοί τον Γιάννη Μπουτάρη δεν υπάρχει. Το gay pride για το οποίο λένε ότι έδωσε άδεια ο Δήμος να χρησιμοποιήσει την πλατεία, είναι στην πραγματικότητα σε ένα μήνα. Αντίθετα, ο δήμαρχος ένωσε τους Πόντιους εκείνη τη μέρα σε μια μεγάλη εκδήλωση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού.