Στ. Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις επενδύσεις με πρακτικές τριτοκοσμικής χώρας

Η προσέγγιση της κυβέρνησης στο θέμα των επενδύσεων παραπέμπει σε τριτοκοσμική χώρα, δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus FM της Θεσσαλονίκης.

Όπως είπε ο κ. Θεοδωράκης, «η κυβέρνηση θα μπορούσε να πει ότι για συγκεκριμένους λόγους θεωρεί την επένδυση επιζήμια για τη χώρα και αυτό θα ήταν μια ξεκάθαρη εξήγηση προς τον ελληνικό λαό».

«Η λογική όμως τού λέω ότι ”θέλω την επένδυση, αλλά δεν υπογράφω τις ανανεώσεις”, είναι κάτι που παραπέμπει σε τριτοκοσμική χώρα που παζαρεύει προφανώς κάποια πράγματα παρασκηνιακά και, όταν δεν της τα δίνουν, δεν υπογράφει τις άδειες» σχολίασε ο επικεφαλής του Ποταμιού και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Ερωτηθείς για τη χθεσινή ανάρτηση του συμβούλου του Πρωθυπουργού Νίκου Καρανίκα, ο κ. Θεοδωράκης απάντησε: «Όταν έχεις πρωθυπουργικούς συμβούλους, οι οποίοι δηλώνουν “στα τσακίδια με τους επενδυτές”, αντιλαμβάνεστε ότι έχουμε να κάνουμε με μια αμετανόητη κυβέρνηση που το κύριο μέλημά της είναι η τακτοποίηση των δικών της παιδιών». Συμπλήρωσε παράλληλα ότι «μετά από τα τόσα ευφυολογήματα του κ. Καρανίκα ίσως πάρει και μερικές παραπάνω υπερωρίες για την κούρασή του».

Ως προς την υποψηφιότητά του για τον νέο πολιτικό φορέα εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι πολίτες «θα σκεφτούν ότι θα είναι καλό να ηγηθεί του νέου Κινήματος ένας άνθρωπος που έχει δείξει το προηγούμενο διάστημα ότι δεν φοβάται τα θεριά και ότι τα βάζει με τον εθνολαϊκισμό στη χώρα». Επανέλαβε ότι «το Κέντρο δεν έχει στενά όρια, αλλά είναι μία πλειοψηφική παράταξη στην κοινωνία» και κάλεσε «τον κόσμο που φλερτάρει με τη Ν.Δ., με τον ΣΥΡΙΖΑ» να σκεφτεί ότι «πρέπει να δυναμώσει το προοδευτικό Kέντρο». Σημείωσε πάντως ότι σε αυτό το νέο εγχείρημα δεν χωρούν «άνθρωποι με ιδεοληψίες, άνθρωποι που υπηρετούν κυρίως το κομματικό κράτος».

Για την εμφάνιση του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι «η ΔΕΘ για τον κ. Τσίπρα είναι μια αμαρτωλή ιστορία, είναι το μεγάλο πεδίο της εξαπάτησης» και συνέχισε λέγοντας ότι «ο κ. Τσίπρας είχε μια λύση: να έρθει στη ΔΕΘ και να ζητήσει συγγνώμη, αλλά δεν το έκανε».