Στ.Θεοδωράκης: «Μας στεναχωρούν οι δημοσκοπήσεις αλλά και μας πεισμώνουν»

Κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέκλεισε για άλλη μία φορά ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που έδωσε από τη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην 81η ΔΕΘ.

Ο ίδιος αναφερόμενος στη δημοσκοπική «κατηφόρα» του κόμματος ανέφερε ότι «μας στεναχωρούν οι δημοσκοπήσεις αλλά και μας πεισμώνουν». Επίσης ο κ.Θεοδωράκης ανέφερε ότι «δε θα πάμε σε εκλογές με τα παρόντα κόμματα» προβλέποντας αλλαγές και δημιουργία νέων πολιτικών σχηματισμών «είτε από τα δεξιά είτε από τα αριστερά». Αναφερόμενος στη συμφωνία που έκανε η κυβέρνηση με τους Θεσμούς είπε χαρακτηριστικά ότι «πληρώσαμε πολλά από την αυταπάτη του κ.Τσίπρα» ενώ τόνισε ότι «το κόμμα του έχει συγκεκριμένες προτάσεις για τους φόρους, την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας». Ακόμη επανέλαβε ότι «το Ποτάμι είναι ένα… χειροποίητο κόμμα» τονίζοντας ότι βρίσκεται μακριά από «συμφέροντα και μηχανισμούς».

Ηχηρή απουσία

Αίσθηση προκάλεσε η απουσία της δημοσιογράφου Χριστίνας Ταχιάου από τη σημερινή συνέντευξη τύπου του κ.Θεοδωράκη. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν ρωτήθηκε ο Σπύρος Πέγκας για την απουσία του απέφυγε να πει οτιδήποτε προκαλώντας αρκετά σχόλια στους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Χριστίνα Ταχιάου έχασε την έδρα στη Θεσσαλονίκη καθώς ο Σταύρος Θεοδωράκης επέλεξε να κρατήσει εκείνος την έδρα στην Α΄Θεσσαλονίκης.