Στ. Θεοδωράκης: Βρισκόμαστε στον προθάλαμο του επόμενου μνημονίου

Με συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης καλεί τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν «θέλει να μείνει μόνος του με τον κ. Σόιμπλε και την απαίτησή του για τεράστια πλεονάσματα».
Ο κ. Θεοδωράκης εκτιμά πως  «η θέση του ΔΝΤ για το χρέος μάς βοηθάει αυτή τη στιγμή. Είναι απερίσκεπτο όταν δεν έχεις εναλλακτική λύση, για λόγους ιδεοληπτικούς να ζητάς ‘εδώ και τώρα’ την αποχώρηση του ΔΝΤ».
Ακόμη εκφράζει την ανησυχία του για την τρέχουσα αξιολόγηση:«Φοβάμαι ότι οι αλλαγές που δεν κάνουμε, μας έχουν ήδη οδηγήσει στον προθάλαμο του επόμενου μνημονίου».
Επιπλέον τονίζει πως «η χώρα έχει ανάγκη από κατάργηση του κομματικού κράτους, μείωση της φορολογίας, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ανοιχτή παιδεία με μη κρατικά πανεπιστήμια, δικαίωμα ψήφου και στα παιδιά που έφυγαν», ενώ σε ερώτηση για το αν ο κ. Μπόμπολας είναι σύμμαχος του ΣΥΡΙΖΑ ο Σταύρος Θεοδωράκης δηλώνει: «Τα πρωτοσέλιδα του Έθνους συχνά είναι πιο φιλοκυβερνητικά και από αυτά της Αυγής. Ο καθένας μπορεί να έχει όποια θέση θέλει, αλλά το ρώτημα είναι αν αυτό ‘εξαγοράζεται’ με μία ευνοϊκή πολιτική από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ». Προσθέτιε μάλιστα πως ανάλογες τακτικές ελέγχου των ΜΜΕ μέσω σχέσεων με εργολάβους είχαμε και επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.