Στα σκαριά νέα πρωτοβουλία στελεχών για την προοδευτική συμμαχία, με έδρα τη Θεσσαλονίκη…

Μία νέα πολιτική πρωτοβουλία στελεχών από τον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς, με έδρα την Θεσσαλονίκη, η οποία υποστηρίζει το εγχείρημα της συμμαχίας των προοδευτικών δυνάμεων με βασικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται στο στάδιο της συγκρότησης και σύντομα, μέσω ανοιχτών παρεμβάσεων και εκδηλώσεων, αναμένεται να παρουσιάσει θέσεις και προτάσεις.

Στην νέα αυτή πολιτική πρωτοβουλία μετέχουν στελέχη που προέρχονται κυρίως από το ΠΑΣΟΚ και τον σοσιαλιστικό χώρο και έχουν εμπειρία συμμετοχής σε κομματικά όργανα και σε θέσεις διοικητικής ευθύνης. Πρόκειται για πολιτικά στελέχη που έχουν αποχωρήσει ή κρατούν αποστάσεις από το ΚΙΝΑΛ και έχουν διατελέσει, βουλευτές, μέλη Κεντρικών Επιτροπών, γραμματείς και στελέχη Νομαρχιακών Επιτροπών και Τοπικών Οργανώσεων αλλά και αιρετοί σε αυτοδιοικητικά και συνδικαλιστικά θεσμικά όργανα.

«Πρόκειται για μία αυτόνομη και αυτοδύναμη προσπάθεια που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη και έχει επεκταθεί σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Δεν κινούμαστε στη λογική συγκρότησης κάποιου μετώπου, δηλαδή στην λογική της συγκόλλησης του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ και τις λοιπές προοδευτικές δυνάμεις. Επιδιώκουμε την συγκρότηση μίας προοδευτικής συμμαχίας, βάσει προγραμματικών θέσεων και αναμένουμε από τον κεντρικό φορέα, δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτό να γίνει σεβαστό» τονίζει ένα από τα ιδρυτικά στελέχη της νέας πρωτοβουλίας, σημειώνοντας πως «λίαν συντόμως θα κάνουμε δημόσια την παρουσία μας με ένα κείμενο θέσεων και με μία ανοιχτή εκδήλωση». Όπως διευκρινίζει, η εκδήλωση προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί πριν από το Πάσχα και το νέο σχήμα ή  πρωτοβουλία στελεχών, φιλοδοξεί και θα επιδιώξει να παρέμβει και να συμμετέχει ενεργά στις αυτοδιοικητικές εκλογές και στις ευρωεκλογές του Μαΐου αλλά και στις εθνικές εκλογές.

Να σημειωθεί ότι τα στελέχη που συμμετέχουν στην εν λόγω πρωτοβουλία, παραδοσιακά είχαν σχέσεις διαφωνίας με τους λεγόμενους εκσυγχρονιστές της κεντροαριστεράς ενώ κάποια εξ αυτών διατηρούσαν δεσμούς ή συμμετείχαν  στην Αριστερή Πρωτοβουλία του Γ. Παναγιωτακόπουλου. Πάντως όλοι όσοι μετέχουν στο νέο αυτό σχήμα, συντάσσονται πλέον ανοιχτά με το κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα για την «οικοδόμηση χωρίς ηγεμονισμούς μιας μεγάλης συμμαχίας της Αριστεράς, της Οικολογίας και της Σοσιαλδημοκρατίας», που θα δώσει «τη μεγάλη μάχη των εθνικών εκλογών, για την προοδευτική διακυβέρνηση της επόμενης μέρας στον τόπο μας».