Σταθάκης: Αλλάζει σελίδα η ελληνική οικονομία

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γ. Σταθάκης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Τα βήματα του επιχειρείν», χθες, στο πλαίσιο της 81ης ΔΕΘ, παρουσία οικονομικών παραγόντων της πόλης και εκπροσώπων επιμελητηρίων και επιχειρήσεων.

Ο υπουργός εξέφρασε τη σιγουριά του πως ο κύκλος της μεγάλης ύφεσης έχει κλείσει οριστικά και πως η ελληνική οικονομία αλλάζει σελίδα και τροχιά. Ο κ. Σταθάκης επισήμανε ότι οι θετικές εξελίξεις για την οικονομία ενισχύονται, πέραν των άλλλων, και από την ομαλή λειτουργία του τραπεζικού συστήματος και τη χαλάρωση των capital control.

Υπογράμμισε, εντούτοις, ότι απαιτείται μεγαλύτερη εξωστρέφεια στην ελληνική οικονομία, καθώς και την αναγκαιότητα συνεργασιών μεταξύ των παραγωγικών κλάδων: «Ο τουρισμός πρέπει να έχει περισσότερη σύνδεση και συνεργασία με το αγροτοδιατροφικό σύστημα, ο τομέας της υγείας με τις φαρμακοβιομηχανίες, κ.ο.κ.», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε, επίσης, στις νομοθετικές μεταρρυθμίσεις και ειδικότερα στο θέμα των δημοσίων συμβάσεων, πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων φέρνει μεγάλες τομές στο χώρο των επιχειρήσεων, ενώ για το νέο αναπτυξιακό νόμο επισήμανε ότι καταργεί το οριζόντιο των επιδοτήσεων και ότι είναι απόλυτα προσανατολισμένος στις μικρομεσαίες και στις καινοτόμες επιχειρήσεις. «Όλες οι μεταρρυθμίσεις που κάνουμε στοχεύουν στο να υπάρχουν κανόνες διαφάνειας και προάσπισης του δημόσιου συμφέροντος και αυτό έγινε και με τις τηλεοπτικές άδειες», ανέφερε.