Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει το Mega για να συνεχίσει να εκπέμπει

Αποφασισμένο να προσφύγει στα ευρωπαϊκά και τα ελληνικά δικαστήρια είναι το Mega για την απόρριψη της συμμετοχής του στον διαγωνισμό για τις άδειες. Έχει ξεκινήσει διαφημιστική καμπάνια για τα χρήματα που έχει πληρώσει σε φόρους και εισφορές με τον τίτλο: «Με την άδειά σας, συνεχίζουμε». Με τον τρόπο αυτό το Mega έμμεσα καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι είναι εκτός πραγματικότητας οι ισχυρισμοί της εναντίον του.

Η αλήθεια είναι ότι οι εργαζόμενοι του Mega βρίσκονται σε δεινή θέση, εξαιτίας της στάσης των μετόχων και της συμφωνίας με τις τράπεζες, το 2012, για το ομολογιακό δάνειο των 98 εκατ. ευρώ, που δημιούργησε συνθήκες ασφυξίας, ανεξαρτήτως του διαγωνισμού για τις άδειες. Τα κρίσιμα σημεία είναι:

  • Η αρνητική στάση, αρχικά, του Φώτη Μπόμπολα να συνεχίσει να χρηματοδοτεί το Mega, ενώ διεκδικούσε από την εταιρεία 8 εκατ. ευρώ για λογαριασμό της Άνωσης, που αφορούσαν παλαιότερες παραγωγές.
  • Η δέσμευση του Σταύρου Ψυχάρη πως θα καταβάλει όχι μόνο το μερίδιό του στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αλλά και του Πήγασου και έναντι αυτής ανέλαβε και το management, προσδοκώντας πως θα κάνει συμφωνία-πακέτο για τον ΔΟΛ και Mega. Όμως, τα χρήματα αυτά ουδέποτε μπήκαν στα ταμεία του σταθμού.
  • Η στάση καχυποψίας μεταξύ των μετόχων λίγο πριν από την τελευταία και αποτυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, όπου έκριναν πως δεν πρέπει να χρηματοδοτήσουν την εταιρεία, παρά την απειλή από τις τράπεζες.
  • Η συμφωνία χορήγησης του ομολογιακού δανείου το 2012, με τη δέσμευση ποσού 10 εκατ. ευρώ υπέρ των τραπεζών, που στράγγιξε οικονομικά το Mega.

Η Τηλέτυπος διεκδικεί, όπως δηλώνει στις συζητήσεις με τις τράπεζες, την άρση του καθεστώτος δέσμευσης των εταιρικών λογαριασμών, αλλά τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Το επενδυτικό σχήμα, με την προσθήκη του Θεοχάρη Φιλιππόπουλου και ορισμένους από τους παλαιούς μετόχους, συναινούσε, με την προϋπόθεση πως θα διεκδικούσε την άδεια. Τώρα, η Τηλέτυπος στηρίζει τις ελπίδες της στα δικαστήρια για ακύρωση του διαγωνισμού, στη μετατροπή του σε εθνικής εμβέλειας θεματικού περιεχομένου και σε πλήρη αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης, με ενδεχόμενη αποχώρηση όσων δεν βάλουν χρήματα, ή ακόμη και τη συνεργασία με κάποιον επιχειρηματία που δεν έχει κανάλι και θέλει να αποκτήσει ένα έτοιμο…

ΠΗΓΗ: typologies.gr