Στιγμές χαλάρωσης στη Σάμο, το νησί της αρμονίας

Στη Σάμο, το νησί όπου εμπνεύστηκε ο Πυθαγόρας τη θεωρία του για την αρμονία του κόσμου, ο συνδυασμός του πράσινου με το γαλάζιο βρίσκεται σε τέλειες αναλογίες και προσφέρει στιγμές χαλάρωσης σε όσους ψάχνουν στις διακοπές τους τη γαλήνη.

Πρωτεύουσα είναι το Βαθύ, ενώ άλλα σημαντικά χωριά είναι το Καρλόβασι, το Ανω Βαθύ, το Πυθαγόρειο, οι Μυτιληνιοί, ο Μαραθόκαμπος, το Κοκκάρι. Νησί με πλούσια Ιστορία, διαθέτει πολλά μνημεία που αξίζει να επισκεφτείτε. Πολύ σημαντικό είναι το Ηραίο, ναός αφιερωμένος στην Ηρα, όπως μαρτυρά το όνομά του, από τους σπουδαιότερους του αρχαίου κόσμου, κοντά στο Πυθαγόρειο, όπου βρίσκεται και το υπόγειο υδραγωγείο που αποκαλείται Ευπαλίνειο Ορυγμα, ένα από τα σημαντικότερα τεχνικά επιτεύγματα της αρχαιότητας. Ο Πύργος του Σαρακίνη κοντά στο Ηραίο και του Λυκούργου στο Πυθαγόρειο αξίζουν επίσης λίγο από το χρόνο σας.

Οσο για παραλίες, στο δρόμο Μαραθόκαμπου – Καλλιθέας βρίσκεται η φημισμένη Ψιλή Αμμος, μια παραλία οργανωμένη, όπως και η Τσαμαδού, κοντά στο Κοκκάρι. Στο Ποτάμι και το Λιμάνι Καρλοβάσου μπορείτε επίσης να βρείτε ό,τι χρειάζεστε, ενώ στο Πυθαγόρειο μαζεύεται η νεολαία, στο Ποτοκάκι, που έχει και υποδομή για θαλάσσια σπορ. Από το Ποτάμι, αν δε βαριέστε το περπάτημα, μπορείτε να πάτε στο Μεγάλο Σεϊτάνι σε μια ώρα. Στα νότια του νησιού, τέλος, βρίσκεται η Σαμιοπούλα, μια ώρα με το καραβάκι, που διαθέτει ονειρεμένα νερά.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι το τέλος Οκτωβρίου μπορείτε να κάνετε διακοπές με τιμές μειωμένες ώς και 50%, χάρη στο πρόγραμμα που «τρέχει» για την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού, ενώ οι δικαιούχοι εισιτηρίων κοινωνικού τουρισμού μπορούν να διπλασιάσουν τις μέρες διαμονής χωρίς καμία επιβάρυνση.