Στην ΑΑΔΕ τμήμα του ακινήτου της “Αμάλθειας” για τη λειτουργία του τελωνείου Ημαθίας

Την παραχώρηση, κατά χρήση, στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.),τμήματος του ακινήτου της εταιρίας “Αμάλθεια Α.Ε.” για τη λειτουργία του τελωνείου Ημαθίας ενέκρινε σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας που συνεδρίασε στη Βέροια. Σχετική απόφαση είχε λάβει πριν δυο χρόνια η Περιφέρεια με τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου Βέροιας και του Επιμελητηρίου Ημαθίας και με την προοπτική να μεταφερθεί στο ακίνητο αυτό στην Κουλούρα Ημαθίας το σημερινό τελωνείο της Βέροιας που θεωρείται ότι δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες ενός νομού με εξαγωγική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με την αντιπεριφέρεια Ημαθίας, η σχετική συμφωνία προβλέπει την παραχώρηση του χώρου για πενήντα χρόνια αλλά σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί το τελωνείο, σε 18 μήνες θα επιστραφεί στην “Αμάλθεια ΑΕ”.

Ειδικότερα, προβλέπεται η παραχώρηση ενός χώρου στο ισόγειο  του κτίσματος (έκτασης 750 τ.μ), ενός τμήματος του κτιρίου – κλειστού αποθηκευτικού χώρου (συνολικής επιφάνειας 890 τ.μ.), και περιβάλλοντος χώρου είκοσι τουλάχιστον στρεμμάτων για τις ανάγκες του Τελωνείου.

Το κόστος επισκευής των εν λόγω εγκαταστάσεων θα καλυφθεί πλήρως από τους κυρίους του ακινήτου, ενώ οι απαιτούμενες επισκευές και διαμορφώσεις του κτιρίου και των χώρων, θα προσδιοριστούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και σύμφωνα με την από τον νόμο καθοριζόμενη διαδικασία.

ΑΠΕ/ΜΠΕ, Φωτογραφία: imerisia-ver.gr