Στην Αθήνα η Παλαιστίνια Αχέντ Ταμίμι

Στην Αθήνα έφτασε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου 22 Σεπτέμβρη η 17χρονη Παλαιστίνια αγωνίστρια Αχέντ Ταμίμι με την οικογένειά της, τον πατέρα της Μπασέμ, τη μητέρα της Ναριμάν και τα δύο μικρότερα αδέλφια της.

Στο αεροδρόμιο την υποδέχτηκαν ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και ο Νίκος Ζαχαρόπουλος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Παραβρέθηκε επίσης ο πρέσβης της Παλαιστίνης Μαρουάν Τουμπάσι.

Ο Κ. Παπαδάκης την καλωσόρισε, επισημαίνοντας ότι «είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που ξεπεράστηκαν τα εμπόδια και είστε εσύ και η οικογένειά σου σήμερα μαζί μας».

Εξέφρασε επίσης τη μεγάλη χαρά του ΚΚΕ για την έλευσή της στη χώρα μας ως προσκεκλημένη της ΚΝΕ και στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ – 50 χρόνια ΚΝΕ, όπου μπροστά σε δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες του Φεστιβάλ θα σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό.

Από την πλευρά της η Αχέντ Ταμίμι ευχαρίστησε το ΚΚΕ και την ΚΝΕ για την υποστήριξη που εξέφρασαν στον αγώνα της, στη διάρκεια της φυλάκισής της, αλλά και το επόμενο διάστημα.