Στην εντατική ο Ουκρανός σκηνοθέτης Όλεγκ Σεντσόφ που κρατείται στις ρωσικές φυλακές

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας ζήτησε από την Ρωσία να επιτρέψει σε Ουκρανούς γιατρούς και στον Ουκρανό πρόξενο να επισκεφθούν τον Ουκρανό σκηνοθέτη Όλεγκ Σεντσόφ αφότου πληροφορήθηκαν ότι ο Σεντσόφ μεταφέρθηκε στην εντατική.

Την σχετική είδηση ανάρτησε στην σελίδα της στο Twitter η εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας Μαριάνα Μπέτσα.

Όπως μετέδωσαν ουκρανικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα την αδερφή του Σεντσόφ, Ναταλία Καπλάν, ο Ουκρανός σκηνοθέτης μεταφέρθηκε στην μονάδα εντατικής θεραπείας αφότου έθεσε τέλος την διάρκειας πέντε μηνών απεργία πείνας που έκανε. Η Ναταλία Καπλάν δήλωσε ότι η απεργία πείνας προκάλεσε ανήκεστη βλάβη στην υγεία του. Ειδικότερα υποφέρει από ισχαιμικά επεισόδια και καρδιακές αρρυθμίες, αντιμετωπίζει προβλήματα με το συκώτι, το στομάχι και άλλα ζωτικά όργανα.

Ο Όλεγκ Σεντσόφ έχει καταδικαστεί από την ρωσική δικαιοσύνη σε εικοσαετή κάθειρξη, καθώς κατηγορείται για τρομοκρατικές ενέργειες που διέπραξε σύμφωνα με το κατηγορητήριο στην Κριμαία. Ο Σεντσόφ αρνείται τις κατηγορίες αυτές τις οποίες θεωρεί κατασκευασμένες και ως ένδειξη διαμαρτυρίας είχε ξεκινήσει πριν από πέντε μήνες απεργία πείνας.

ΑΠΕ/ΜΠΕ