Στην Κόλαση ο Δάντης για το «Δεν υπάρχει θεός»…

Ζούμε μέρες κοροναϊού και παρανοϊού, ζούμε μέρες θολές και σκοτεινές, μέρες δύσκολες, στενές και δύσμορφες. Χθες ο γνωστός τραγουδιστής Χρήστος Δάντης κυκλοφόρησε ένα τραγούδι με τίτλο «Δεν υπάρχει θεός».

Τι το ‘θελε ο έρμος. Βγήκαν αμέσως όλα τα ακροδεξιά κοράκια και οι μουλάδες της ιεράς εξέτασης, να τον καρατομήσουν ως αιρετικό και βλάσφημο. Προφανώς ο Δάντης θέλησε με τον δικό του τρόπο να θίξει τα κακά και άσχημα της ανθρώπινης κοινωνίας. Όποιος δει το σχετικό βίντεο θα καταλάβει. Οι στίχοι σχετικοί, με κορύφωση τη διαπίστωση: «βάζω τα κλάματα, κι ως τα χαράματα ψάχνω για θαύματα, χάλια τα πράγματα».

Μάλιστα τον απειλούν και με μηνύσεις «Είσαι αισχρός, βλάσφημος, άξιος περιφρονήσεως και γιουχαρίσματος. Έπεσες αγαπητέ μου πολύ χαμηλά και είσαι άξιος ιεράς αγανακτήσεως, δεν έχεις μέσα σου Ιερό και Όσιο και είσαι κατακριτέος» τόνισε έμπλεος ιερού μίσους μέσα από τα παράθυρα της κουτσομπολίστικης trash tv, κάποιος αρχιμανδρίτης.

Επίσης προέτρεψε και τους πιστούς να αντιδράσουν και κάλεσε τον τραγουδιστή, να κατεβάσει το …άσμα.  «Καλώ τον κο Δάντη να ανακαλέσει και οπωσδήποτε να αποσύρει το τραγούδι. Το παράκανε και μηδένισε το δημιουργό του κόσμου. Οπωσδήποτε η Εκκλησία θα αντιδράσει και είναι βέβαιο πως θα αντιδράσει και όλος ο κόσμος» τόνισε ο αρχιμανδρίτης. Επίσης παραεκκλησιαστικοί κύκλοι παιάνισαν ότι θα τον μηνύσουν, διότι προσβάλει το …θρησκευτικό αίσθημα.

Στη κόλαση της παραφροσύνης λοιπόν ο Δάντης, την οποία άλλωστε περιγράφει και «δείχνει» στο επίμαχο άσμα. Οι στίχοι προκλητικοί επί τούτου, προσπαθούν να μας πουν ότι για την ανθρώπινη δυστυχία δεν μπορεί να είναι υπεύθυνος κάποιος θεός: “Δεν υπάρχει Θεός κι ούτε νοιάζεται που ένας κόσμος στα δύο μοιράζεται κι αν υπάρχει Θεός, είναι άθεος και μας δουλεύει από πάνω εντελώς”. Στην ίδια γραμμή κάποτε και ο Βρετανός φυσικομαθηματικός και κοσμολόγος, Στίβεν Χόκινγκ, είχε διακηρύξει πως «δεν υπάρχει πιθανότητα ύπαρξης του Θεού, γιατί απλούστατα δεν χρειάζεται». Για το χάλι μας, που θάλεγε κι ο Δάντης, όχι ο Αλιγκέρι. Δείτε και το σχετικό video:

Το τραγούδι ήδη στο youtube έχει καταγράψει αρκετές δεκάδες χιλιάδες επισκέψεις ενώ εκατοντάδες είναι και τα σχόλια…

Υ.Γ. Ο τραγουδιστής πάντως στο αυτί του, έχει κρεμαστό ένα σταυρό. Δεν το φοράς αν δεν το σέβεσαι…

Φ.Δ.