Στις 23 Φεβρουαρίου θα συνεχιστεί η δίκη Πελετίδη

Διεκόπη για τις 23 Φεβρουαρίου η δίκη του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος έπειτα από μήνυση που είχε καταθέσει το 2015 ο τότε υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης, επειδή με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν παραχώρησε στη Χρυσή Αυγή δημοτικό χώρο, κατά την προεκλογική περίοδο.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, κατά την διάρκεια της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας, η οποία ξεκίνησε λίγο πριν από τις 10:30 το πρωί, κατέθεσαν ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών οι μάρτυρες κατηγορίας και υπεράσπισης. Η εκδίκαση της υπόθεσης θα συνεχιστεί στις 23 Φεβρουαρίου με την απολογία του δημάρχου Πατρέων και τις αγορεύσεις των συνηγόρων.

Μέχρι την διακοπή της ακροαματικής διαδικασίας, περίπου στις 16:30, βρισκόταν σε εξέλιξη έξω από το δικαστικό μέγαρο συγκέντρωση συμπαράστασης στον Κώστα Πελετίδη.

Μάλιστα μόλις ο δήμαρχος Πατρέων βγήκε από τα δικαστήρια, έγινε δεκτός από τους συγκεντρωμένους με χειροκροτήματα και συνθήματα, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Απευθυνόμενος προς τους συγκεντρωμένους ο Κώστας Πελετίδης τόνισε ότι «η δημοτική αρχή θα συνεχίσει τον αγώνα της για να μην περάσει η ιδεολογία και η προπαγάνδα της Χρυσής Αυγής και το ρατσιστικό της δηλητήριο».

Στη συνέχεια έκανε δηλώσεις υπογραμμίζοντας ότι «εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, διότι το θέμα είναι πολιτικό και αφορά την προάσπιση αυτής της πόλης, απέναντι στα ρατσιστικά μηνύματα». Η Πάτρα, συνέχισε ο δήμαρχος, «δεν θα γίνει ποτέ ένας χώρος που θα δράσουν αυτοί που θέλουν να μας διαχωρίσουν και να λένε ότι τα παιδιά είναι ξένα και δεν θα πηγαίνουν στα σχολεία μας, γιατί δεν είναι δικά μας» και κατέληξε: «Θα προασπίσουμε την πόλη μας από τα εγκλήματα, τα οποία γίνονται με βάση τη ναζιστική ιδεολογία, που έχει αυτό το μόρφωμα»