«Στις ακτές και το Χειμώνα» συμμετέχει ο Δήμος Θερμαϊκού

Στην καμπάνια «Στις ακτές και το Χειμώνα», που διοργανώνεται σε συνεργασία με την εταιρεία ΑΑΕ/Αξιοποίηση Ακτών Ελλάδος, συμμετέχει ο Δήμος Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης, με στόχο να προβάλλει τις ιδιαιτερότητες των ακτών του κατά τη χειμερινή περίοδο και παράλληλα να εκσυγχρονίσει τις υποδομές τους, για να είναι επισκέψιμες οι ακτές καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Η καμπάνια προβλέπει εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν από τις αρχές Δεκεμβρίου μέχρι τις 22 Απριλίου και περιλαμβάνουν δράσεις καθαριότητας ακτών και ρεμάτων και δημιουργίας υποδομών υγιεινής και  ΑΜΕΑ, πιλοτική εγκατάσταση δύο καινοτόμων προϊόντων με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, Info Solar Kiosk και Αποδυτηρίων – Ντουζ Σπείρα, δενδροφυτεύσεις, αστρονομική βραδιά στον Φάρο Αγγελοχωρίου, αγώνα χειμερινής κολύμβησης στην Αγία Τριάδα, περίπατο στον υδροβιότοπο Επανομής και μουσική εκδήλωση.

Όλες οι εκδηλώσεις θα κινηματογραφηθούν και το τελικό υλικό που θα προκύψει θα παρουσιαστεί στην τελετή λήξης.

Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα εκδηλώσεων, ο Δήμος Θερμαϊκού  στοχεύει να προβάλει τις ιδιαιτερότητες των ακτών του κατά τη χειμερινή περίοδο και παράλληλα να εκσυγχρονίσει τις υποδομές τους, για να είναι επισκέψιμες οι ακτές καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη συνεργασία της ΤΕΘ/Τουριστικής Εταιρείας Θερμαϊκού, της  Αντιδημαρχίας Καθαριότητας και  Ανακύκλωσης, Καθημερινότητας & Πρασίνου, Τεχνικής Υπηρεσίας και Οικονομικών, του Πολιτιστικού και Αθλητικού Κέντρου του Δήμου, και της ΑΑΕ/Αξιοποίηση Ακτών Ελλάδος.

Η συνέντευξη τύπου για το πρόγραμμα εκδηλώσεων θα γίνει την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017, ώρα 11.30, στο συνεδριακό κέντρο της ΔΕΘ «Νικόλαος Γερμανός», Αιθ. D, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia. Στη συνέντευξη τύπου θα συμμετέχουν ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης και εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων φορέων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Δεκέμβριος 2017-Ιανουάριος 2018

Αφαίρεση περιττών, καθαριότητα ακτών και ρεμάτων, δημιουργία υποδομών υγιεινής στο ρέμα Νέων Επιβατών (πρότυπα WC).

Ιανουάριος 2018

Δενδροφυτεύσεις

Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2018 

15ος Διεθνής Αγώνας Χειμερινής Κολύμβησης «Παλίρροια»

Ημερομηνία: θα ανακοινωθεί προσεχώς

Αστρονομική Βραδιά 

Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018

Πρωινός περίπατος στον υδροβιότοπο Επανομής

Μάρτιος 2018

Τοποθέτηση SOLARKIOSK και ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ-ΝΤΟΥΖ ΣΠΕΙΡΑ

Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018

Γυναικείο πολυφωνικό συγκρότημα STRINGLESS  

Δευτέρα 23 & Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Εγκατάσταση ράμπας για ΑΜΕΑ

Σάββατο, 28 Απριλίου 2018

Τελετή λήξης

Ενδεικτικές εκδηλώσεις από το πρόγραμμα για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2018 στον Δήμο Θερμαϊκού

Προώθηση Ανακύκλωσης

Ποδηλατικός αγώνας

Βραδιά προώθησης τοπικών βιολογικών προϊόντων & μουσική εκδήλωση