Στις εκλογές για το δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης η «Εργατική Αντεπίθεση»

Η Δημοτική Κίνηση «Εργατική Αντεπίθεση» – που υποστηρίζεται από την ΟΚΔΕ (Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας) – κατεβαίνει στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης με επικεφαλής και υποψήφια δήμαρχο, την εκπαιδευτικό Σοφία Καρασαρλίδου.

Η δημοτική κίνηση αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι στόχος είναι:

«Να καταγγείλει και να αγωνιστεί ενάντια στις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που οδήγησαν την οικονομία στη χρεοκοπία και το βιοτικό μας επίπεδο στο γκρεμό. Παλιούς και νέους μνημονιακούς κυβερνήτες ενός τελείως διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος που τρώει τις σάρκες της εργατικής τάξης και νεολαίας προς όφελος των καπιταλιστών. Για να αναδείξει τα ουσιαστικά προβλήματα των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας: την ανεργία και την φτώχεια – τη διάλυση των συστημάτων υγείας, παιδείας και κοινωνικής ασφάλισης – τους μισθούς πείνας – τις άθλιες ελαστικές σχέσεις εργασίας – την εργοδοτική βία και τρομοκρατία – τη φορολογική αφαίμαξη – την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών – τη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας – τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις της κινητής και ακίνητης περιουσίας του εργαζόμενου λαού – τους πολεμικούς κινδύνους από τις φιλοιμπεριαλιστικές πολιτικές και την άνοδο των εθνικισμών – να προειδοποιήσει πως δεν υπάρχει καμία έξοδος ή διέξοδος από τα Μνημόνια με τις πολιτικές ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΕΕ, και πως νέα σκληρά μέτρα έρχονται (μείωση αφορολόγητου, πλειστηριασμοί, ιδιωτικοποίηση νερού κ.α.). Επιπλέον για να προβάλει μια ριζικά διαφορετική, μια εργατική αντικαπιταλιστική πολιτική με κέντρο τις ανάγκες της εργαζόμενης λαϊκής πλειοψηφίας και ένα σχέδιο αγώνων που να μπορεί να αντιμετωπίσει τις βάρβαρες επιθέσεις των μνημονιακών κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
– Να συμβάλλει στην οργάνωση της εργατικής αντίστασης και αντεπίθεσης, αξιοποιώντας όλες τις πρόσφατες εμπειρίες από τους αγώνες μας: από την μεγάλη εργατική έκρηξη της περιόδου 2010–2012 και το κίνημα των πλατειών. Τους αγώνες των μεταναστών και του αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού κινήματος, για την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και το χτύπημα του νεοναζισμού. Τους αγώνες για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, ενάντια στο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης. Τις επιτροπές δράσης ενάντια στα κοψίματα ρεύματος και τους πλειστηριασμούς. Τους αγώνες των συμβασιούχων στους Δήμους και των Αναπληρωτών στην εκπαίδευση για μόνιμη εργασία. Τους αγώνες των εργαζόμενων Διανομέων για δουλειά με δικαιώματα και ασφάλεια. Τον μακρύ αγώνα για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας. Τους αγώνες ενάντια στην κερδοσκοπική καταστροφή του περιβάλλοντος (Χαλκιδική κ.α.). Τις αντιπολεμικές-αντιΝΑΤΟικές κινητοποιήσεις.
– Να καταγγείλει και να αγωνιστεί εναντία στη μετατροπή των δήμων σε επιχειρήσεις με τον «Καλλικράτη» και τον «Κλεισθένη», που σημαίνει εφαρμογή του Μνημονίου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (Δήμοι και Περιφέρειες), γιατί: Ιδιωτικοποιεί τις δημόσιες/κοινωνικές υπηρεσίες και αγαθά. Μετακυλύει το κόστος τους στις πλάτες των δημοτών/κατοίκων. Επιβάλουν στην εργασία στους ΟΤΑ τον εκβιασμό των 8μηνων συμβάσεων. Μετατρέπει την ΤΑ σε όργανο των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, που τους χρησιμοποιεί σαν μέσο για την επιβολή νέων φόρων, τελών κ.λπ. Καταδικάζει τους δήμους να είναι επαίτες των κονδυλίων της ΕΕ και να ψάχνουν δικά τους έσοδα ώστε να κοπεί τελείως η ήδη πετσοκομμένη κρατική επιχορήγηση. Δηλαδή να μην επιστρέφονται ούτε εκεί χρήματα από τους φόρους μας για τις λαϊκές ανάγκες, αλλά να φουσκώνουν τα υπερπλεονάσματα του Τσίπρα προς όφελος των Δανειστών!
– Να προτάξει μια άλλη, ριζικά διαφορετική λογική για τους δήμους, τη διαχείριση των οικονομικών πόρων τους, τις σχέσεις τους με τους πολίτες, τα κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα, το περιβάλλον, την αλληλεγγύη και ψυχαγωγία, τις ανθρώπινες, ηθικές και πνευματικές αξίες, τον πολιτισμό. Για να συμβάλλει στην υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων, του περιβάλλοντος, της ποιότητας ζωής των εργαζόμενων και φτωχών λαϊκών στρωμάτων, των δημοτών – ενάντια στην κερδοσκοπική διαχείριση όλων αυτών των θεμάτων από εργολάβους ιδιώτες, σε αγαστή συνεργασία με τις επίσημες πολιτικές δυνάμεις. Να αγωνιστούμε για να απεμπλέξουμε την δημόσια/δημοτική περιουσία από το ΤΑΙΠΕΔ των δανειστών που την έβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ. Να συνδέσει τα μικρά και μεγάλα τοπικά προβλήματα με τα μεγάλα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νεολαία. Να κάνει σημαία και πολιτική την αλληλεγγύη και την αλληλοβοήθεια: Κανένας χωρίς εργασία, χωρίς τροφή, χωρίς στέγη, ρεύμα και θέρμανση, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη!
– Να προτάξει άλλες δομές διοίκησης των δήμων, που θα στηρίζονται σε μορφές αυτοοργάνωσης των κατοίκων, σε επιτροπές και συνελεύσεις στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία. Μόνο έτσι μπορούν γίνουν οι δήμοι πραγματικά όργανα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μια ασπίδα προστασίας απέναντι στη φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση, την ανασφάλεια, την ξενοφοβία και το ρατσισμό.
– Να αγωνιστεί έμπρακτα ενάντια στον Πόλεμο και τον Εθνικισμό. Όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και κυρίως αυτή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετέτρεψαν την Ελλάδα σε υποτακτικό των αμερικάνων και ευρωπαίων ιμπεριαλιστών. Οι πολεμικές εξελίξεις στην Μ. Ανατολή και η αναταραχή στα Βαλκάνια που προωθούν οι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσία, δημιουργούν πολεμικούς κινδύνους που απειλούν και τον ελληνικό λαό. Οι πολιτικές των ιμπεριαλιστών – όπως και η συμφωνία των Πρεσπών – αναβιώνουν εθνικισμούς και θρέφουν την αναβίωση του φασιστικού κινδύνου. Είμαστε μαχητικά ενάντιοι στην συμμετοχή/εμπλοκή της χώρας μας στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και άξονες – στην εμφάνιση και δράση των νεοναζιστών στις γειτονιές και τα σχολεία με πάτημα τις συγκεντρώσεις για την Μακεδονία».