Στο διαχωρισμό παλιών και νέων υποψηφιοτήτων επιμένει ο Μ. Κυριζίδης

Στο διαχωρισμό παλιών και νέων υποψηφιοτήτων επιμένει ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Θετικά», Μάκης Κυριζίδης, ο οποίος σε συνάντησή του με δημοσιογράφους ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «με φθαρμένα υλικά δεν μπορείς να δεις το μέλλον. Πρέπει να βγουν νέες δυνάμεις».

«Είναι όλοι παλιοί και καθαρά κομματικές υποψηφιότητες», είπε ο κ. Κυριζίδης, αναφερόμενος στις υποψηφιότητες Γ. Ορφανού, Παναγιώτη Ψωμιάδη, Νίκου Ταχιάου και Κατερίνας Νοτοπούλου.

«Και ο κ. Ζέρβας εκφράζει το παλιό»

Ερωτώμενος από το dailythess.gr για την υποψηφιότητα Ζέρβα και αν κι αυτός παρότι νέος άνθρωπος εκφράζει το παλιό, ήταν κατηγορηματικός: «Ο κ. Ζέρβας φυσικά εκφράζει το παλιό. Ήταν αντιδήμαρχος και αναπληρωτής δημάρχου, έχει ασκήσει διοίκηση δίπλα στον κ. Μπουτάρη. Το ότι έφυγε 1,5 χρόνο πριν δεν αλλάζει κάτι».

«Αισιόδοξος προς τις εκλογές»

Ο υποψήφιος δήμαρχος εμφανίστηκε αισιόδοξος στο δρόμο προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, δηλώνοντας ότι τελικά καλώς… έφυγε νωρίς. «Ήταν μονόδρομος για μένα να ανεξαρτητοποιηθώ νωρίς. Και πιστεύω ότι κέρδισα έδαφος».

«…Χάρηκα για την υποψηφιότητα Ταχιάου»

Σε ερώτηση του dailythess.gr για την επιλογή του Ν. Ταχιάου από τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Κυριζίδης ανέφερε ότι δεν τη θεωρεί καλή επιλογή και ότι… χάρηκε καθώς δεν τον θεωρεί δυνατό αντίπαλο…

Ερωτώμενος για το αν δέχεται πιέσεις από τη ΝΔ για την υποψηφιότητα Ταχιάου σχολίασε πως ο ίδιος άκουσε «στο συνέδριο τον Κ. Μητσοτάκη να λέει σκληρή κομματική γραμμή στις Περιφέρειες αλλά στους δήμους συγκλήσεις για τον δεύτερο γύρο».

Μετά τις 20 Ιανουαρίου, όπως είπε, αναμένεται να παρουσιάσει το μεγαλύτερο μέρος του ψηφοδελτίου και σχεδόν το σύνολο του προγράμματος της παράταξης «Θεσσαλονίκη Θετικά». Είμαστε σχεδόν έτοιμοι. Θα παρουσιάσουμε νέα ονόματα όχι μόνο από τους ”Εντάξει”. Και με νέους ανθρώπους της ”Πρωτοβουλίας” έχω μιλήσει. Δεν ήταν αρνητικοί. Άλλωστε η Πρωτοβουλία έχει τελειώσει».

«Μονόδρομος οι μετεκλογικές συνεργασίες»

Ο κ. Κυριζίδης δήλωσε ανοιχτός σε μετεκλογικές συνεργασίες, οι οποίες, όπως είπε, είναι μονόδρομος. «Οι μετεκλογικές συνεργασίες είναι μονόδρομος: με όλους και όχι μόνο με όσους προέρχονται από τη ΝΔ. Ακόμη και με την κ. Νοτοπούλου και με τον κ. Ψωμιάδη», είπε ο υποψήφιος δήμαρχος.

«Έχω συναντηθεί σχεδόν με όλους. Οχι ακόμη με τον κ. Ταχιάο. Και με το νέο πρόεδρο της Διοικούσας της ΝΔ, κ. Σπηλιόπουλο συναντήθηκα και μιλήσαμε για το δεύτερο γύρο των εκλογών», σχολίασε ο κ. Κυριζίδης.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και η υποψήφια Στέλλα Αβραμίδου, καθώς και ο Δ. Ράπτης, ο οποίος έχει προσχωρήσει στην παράταξη «Θεσσαλονίκη Θετικά», επειδή όπως λέει, «ο επικεφαλής της είναι ένα νέο πρόσωπο που δεν έχει ασκήσει διοίκηση…».