Στο εδώλιο ο Μαρινάκης και οι 27 για σύσταση συμμορίας και στημένα

Σήμερα το πρωί αναμένεται να αρχίσει έπειτα από δυο διακοπές και μία αναβολή η εκδίκαση της υπόθεσης των στημένων αγώνων στο ποδόσφαιρο. Μίας υπόθεσης που «ταλάνισε» την ελληνική Δικαιοσύνη για πολλά χρόνια και τώρα φαίνεται ότι ήρθε η ώρα κάποιοι να λογοδοτήσουν για τα παιχνίδια που φαίνεται ότι στήθηκαν το 2012. Και δεν είναι ούτε ένας ούτε δύο ποδοσφαιρικοί αγώνες, αλλά περισσότερα από 15 παιχνίδια, τα οποία θα μπουν στο μικροσκόπιο των δικαστών του Εφετείου.

Γιατί κατηγορούνται ο Βαγγέλης Μαρινάκης και άλλοι παράγοντες

Μετά την αντικατάσταση της Προέδρου του Β’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ενώπιον του οποίου βρίσκονται κατηγορούμενοι ο Βαγγέλης Μαρινάκης και 27 πρώην διαιτητές, στελέχη της ΕΠΟ, ποδοσφαιριστές και παράγοντες του ποδοσφαίρου, η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει αύριο.

Οι 28 κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν, κατά περίπτωση, το πλημμεληματικού χαρακτήρα αδίκημα της σύστασης συμμορίας, αλλά και το κακούργημα της αλλοίωσης ποδοσφαιρικού αποτελέσματος, καθώς με βάση το κατηγορητήριο, υπάρχουν ενδείξεις χειραγώγησης 16 αγώνων στο διάστημα 2012-2015.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση, η πρόεδρος του δικαστηρίου Καλλιόπη Xoνδρού έκανε δήλωση αποχής, η οποία έγινε δεκτή από το αρμόδιο συμβούλιο, με αποτέλεσμα να ανεβεί στην έδρα η πρώτη αναπληρωματική δικαστής Αριστέα Τσαμαδιά, η οποία έδωσε αναβολή για αύριο, προκειμένου να λάβει γνώση της δικογραφίας.

ethnos.gr