Στο ΚΙΝΑΛ Θεσσαλονίκης αναζητούν γραμματείς για τις ΝΕ…

Μπορεί στο ΚΙΝΑΛ να αναβλήθηκαν, λόγω κοροναϊού,  οι περιφερειακές προ-συνδιασκέψεις που θα πραγματοποιούνταν στο διάστημα 3-11 Μαρτίου, καθώς και η Συνδιάσκεψη του κόμματος, που είχε προγραμματισθεί για 14-15 Μαρτίου, όμως στη Θεσσαλονίκη η συζήτηση για την αλλαγή ηγεσίας στις δύο Νομαρχιακές Επιτροπές, έχει ανοίξει για τα καλά.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, στις συζητήσεις για τα πρόσωπα που φιλοδοξούν να καταλάβουν τις θέσεις των επικεφαλής στις δύο ΝΕ της Θεσσαλονίκης, «μετέχει» και η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Ο γραμματέας της ΚΕ, Μ. Χριστοδουλάκης, ο τομεάρχης Επικοινωνίας, Κ.Κυριάκος και ο οργανωτικός γραμματέας του κόμματος Σ. Παραστατίδη, οι πληροφορίες λένε πως έχουν ξεκινήσει επαφές και εξετάζουν υποψηφιότητες. Δεν ξέρουμε αν ο Κ. Κυριάκος θα επιστρέψει τελικά στη Θεσσαλονίκη, αλλά όπως ακούμε, η πρόταση του για τα πρόσωπα, δεν θα περάσει απαρατήρητη.

Πάντως από όσα γνωρίζουμε, ο νυν γραμματέας της ΝΕ Α Θεσσαλονίκης Νίκος Κριθαρίδης, θα επιθυμούσε να παραμείνει στο πόστο του. Από κάποιους θεωρείται …πολωτικός και όχι συνθετικός, όμως διαθέτει εμπειρία και γνώση και ξέρει από πολιτικές μάχες, και σίγουρα θα επέμενε για τη θέση αν είχε το χρίσμα της Φωφης.

Η νέα γενιά στελεχών, που επιθυμεί να «διαδεχθεί» το σύστημα Γεννηματά, δηλαδή οι Χριστοδουλάκης, Χρηστίδης, Παραστατιδης κ.α., προωθούν νέα στελέχη και στη Θεσσαλονίκη, ακούγεται πως στηρίζουν ή δεν αποκλείουν για τη θέση του συντονιστή, τον Ευρυβιάδη Ελευθεριάδη, ο οποίος συγκεντρώνει γύρω του τοπικά στελέχη όπως οι Παπουτσής, Σδούγγος κ.α. Υπάρχουν όμως και ενστάσεις που υποστηρίζουν πως η συγκεκριμένη πρόταση είναι εικονική…

Στο παιχνίδι υπάρχουν και άλλοι παίχτες:

  • ο πρώην πρόεδρος του ΕΚΘ Π. Τσαραμπουλίδης, που είχε αναλάβει να συντονίσει την περιφερειακή συνδιάσκεψη Κ. Μακεδονίας και θα ήταν μία αξιόπιστη επιλογή για τη Φώφη.
  • ο τελευταίος γραμματέας της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ Α Θεσσαλονίκης, Χρήστος Παπαδούλης, που θα έχει τη στήριξη του συστήματος Ανδρουλάκη…
  • ο δικηγόρος Χρήστος Βάρδας, που διετέλεσε αν. γραμματέας και γραμματέας της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ, και θα έχει στη στήριξη του Δικτύου Σύγχρονοι Δημοκράτες και στελεχών όπως οι Χ. Μακρίδης και Χ. Παπαστεργίου…

Μένει πάντως να δούμε, πόσοι και ποιοι θα αντέξουν στην κούρσα και τελικά θα είναι υποψήφιοι στις εσωκομματικές εκλογές, οι οποίες, μετά την αναβολή των συνδιασκέψεων, εκτιμάται πως θα γίνουν προς τα τέλη Απριλίου.

Πιο εύκολα στη Β Θεσσαλονίκης…

Στη Νομαρχιακή Επιτροπή Β Θεσσαλονίκης τα πράγματα είναι πιο ομαλά. Οι υπάρχουσες υποψηφιότητες είναι δύο: ο επί σειρά ετών γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Γιάννης Κυανίδης και ο Αχιλλέας Μεταλούλης, αν. γραμματέας του οργάνου και νυν υπεύθυνος επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ Θεσσαλονίκης, στο μεταβατικό σχήμα που λειτουργεί  από την προεκλογική περίοδο του 2019.

Ο πρώτος φέρεται να το σκέφτεται και λόγω θέσης διατηρεί προβάδισμα, αλλά ο δεύτερος εμφανίζεται πιο κινητικός και ως η νέα εναλλακτική πρόταση που μπορεί να συνενώσει ευρύτερες δυνάμεις…

Φ.Δ.