Στο ΚΙΝΑΛ ξεκίνησαν οι εγγραφές μελών… ενόψει συνεδρίου

Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα στο Κίνημα Αλλαγής, για την εγγραφή νέων μελών ή την επικαιροποίηση των στοιχείων των εγγεγραμμένων μελών, ενόψει του πολιτικού και καταστατικού συνεδρίου που έχει ορισθεί να γίνει στις 30 και 31 Μαρτίου.

Όποιος πολίτης το επιθυμεί, μπορεί μέσω της σχετικής πλατφόρμας, να εγγραφεί στα μητρώα του κόμματος και να λάβει μέρος στις εσωκομματικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 3 Μαρτίου, για να εκλεγεί το σώμα των συνέδρων του καταστατικού συνεδρίου. Όπως αναφέρεται στην σχετική ανάρτηση, στον ιστότοπο του ΚΙΝΑΛ, “με 1€ τον μήνα ανανέωσε τη συνδρομή σου και απόκτησε την Κάρτα Μέλους του Κινήματος Αλλαγής” ενώ γίνεται σαφής αναφορά στα οφέλη από την απόκτηση κάρτας μέλους. Το μέλος λοιπόν του ΚΙΝΑΛ “μέσα από τη συμμετοχή του αποκτά δικαίωμα ψήφου στις εσωκομματικές διαδικασίες” όπως και δικαίωμα υποψηφιότητας για τα κομματικά όργανα αλλά και “συνδιαμόρφωσης των θέσεων μας μέσα από την πρόσβαση στην πλατφόρμα διαλόγου και ηλεκτρονικής διαβούλευσης”. Επίσης θα έχει και το “δικαίωμα συμμετοχής σε ειδικές εκδηλώσεις μόνο για μέλη”.

Να πούμε ότι αυτό το τελευταίο δεν το κατανοήσαμε σε όλο του το εύρος και θα ζητήσουμε εξηγήσεις για τις… ειδικές εκδηλώσεις. Έχουν ειδικές τελετές στο ΚΙΝΑΛ; Πας με την κάρτα στο χέρι και …με μάτια ερμητικά κλειστά; Τι συμβαίνει στο κόμμα της Φώφης και του Γιώργου; Γι αυτό την κοπανάει ο κόσμος;

Η κρίσιμη ημερομηνία πάντως είναι η 3η Μαρτίου, κατά την οποία θα ανοίξουν οι κάλπες για να εκλεγούν οι σύνεδροι. Η απόφαση για το εκλογικό μέτρο βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά ακούγεται πως θα ορισθεί, 1 σύνεδρος προς 17 ή 20 μέλη. Για τις γυναίκες θα είναι 1/15. Ήδη τα ηγετικά στελέχη ξεκίνησαν τις περιοδείες και τις εκδηλώσεις με… “τη κοπή τη πίτα”.  Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά π.χ., αύριο Τρίτη 5 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Χίο. Εκεί θα συναντηθεί θα έχει συναντήσεις με φορείς και μαστιχοπαραγωγούς και το απόγευμα θα μιλήσει στο «Ομήρειο» Πνευματικό Κέντρο, σε εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου.

Φ.Δ.